ROMÂNIA-CEHIA 27-28. „Tricolorele”, ELIMINATE de la CM HANDBAL cu un gol primit în ULTIMA SECUNDĂ

România a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Mondialului de handbal, scor 27-28 cu Cehia, după un gol încasat în ultima secundă. Cristina Neagu a marcat 13 goluri, dar cele 10 eliminări din tabăra "tricolorelor" au avut efecte pe tabela de marcaj.

11 dec. 2017, 15:34
ROMÂNIA-CEHIA 27-28. „Tricolorele”, ELIMINATE de la CM HANDBAL cu un gol primit în ULTIMA SECUNDĂ

Prima repriză a fost dominată de la un capăt la celălalt de naționala României. Cu o Cristina Neagu magistrală, la cel mai bun meci al competiției, am reușit să ne desprindem pe tabelă, în ciuda evoluției mai puțin strălucite ale Denisei Dedu. Interii noștri au funcționat excelent, iar Udriștoiu a fost activă în extrema dreaptă, reușind să marcheze 2 goluri. Cehoaicele au reușit să ne surprindă doar pe contraatac, fiind previzibile pe linia de 9 metri. Am încheiat repriza cu un avantaj de 3 goluri, scor 17-14.

Cum nu există meci al României fără emoții, partea secundă a trebuit să fie una pe muchie de cuțit. Cehoaicele au revenit și au preluat conducerea pentru prima dată cu doar 2 minute înainte de final. Ultimul minut a fost de infarct! Neagu a egalat cu doar 10 secunde înainte de finalul timpului regulamentar, iar antrenorul Cehiei a cerut timp de odihnă. Au atacat 7 contra 5, iar schema a fost tranformată cu succes de extrema dreaptă. România a fost eliminată de la CM.

România – Cehia 27-28 (17-14)

Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Szucs, Geiger 3, Buceschi 3, Neagu 13, Laslo, A.M. Popa, Ardean Elisei 1, Florianu, Pintea 2, Berbece, Tomescu, Tătar, Dragut 2. Antrenor: Ambrosio Martin

Satrapova, Muellnerova, Kudlackova – portari; Galuskova, Rysankova 5, Salcakova, Manakova 1, Kordovska, Hrbkova 3, Luzumova 6, Adamkova, Marcikova, Setelikova, Zachova 1, Jerabkova 7, Mala 5. Antrenor: Jan Basny