Televiziunea de stat iraniană: au fost descoperite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Iran

Cele două cutii negre ale avionului ucrainean International Airlines, care s-a prăbușit miercuri în Iran, au fost descoperite, au informat autorităţile iraniene citate de IRIB şi de Procuratura de la Teheran.

08 ian. 2020, 11:06

Compania „Ukraine International Airlines” a confirmat că avionul care s-a prăbuşit fusese fabricat în 2016. Aceeaşi sursă a a emis o declaraţie, miercuri, prin care confirmă că zborul PS752 a dispărut de pe radere cu câteva minute după ce decolase din Teheran. 

Compania Ukraine International Airlines decolase la ora locală 06:10.

Aparatul de zbor era un Boeing 737-800 NG şi fusese construit în 2016, potrivit CNN. 

Ambasada Ucrainei din Teheran respinge ipoteza unui atac terorist ca fiind cauza producerii prăbuşirii avionului şi sugerează că tragedia a fost mai degrabă cauzată de o defecţiune tehnică a aeronavei, cel mai probabil la motoarele avionului. 

Compania aeriană a suspendat toare zborurile către Teheran până la noi ordine, a mai precizat aceeaşi sursă.

De asemenea, „Ukraine International Airlines” a transmis familiilor celor dispăruţi în această catastrofă sincere condoleanţe, precum şi promisiunea de sprijin a celor afectaţi de acestă tragedie.

Compania aeriană a mai precizat că va clarifica numărul exact de pasageri şi membri ai echipajului aflat la bordul aeronavei. Din primele informaţii despre această catastrofă, în avion se aflau 167 de pasageri şi 9 membri ai ewchipajului aeronavei.

Printe victime se numără cetăţeni canadieni, ucraineni, suedezi, afgani, germani şi britanici, mai precizează CNN.