Temperaturi-extreme în lume şi fenomene nemaiîntâlnite cauzate de acestea. În SUA, apa aruncată din avioane pentru a stinge incendiile de pădure se evaporă înainte de a ajunge la sol

Weekendul care a trecut a fost cel mai fierbinte weekend din această vară din Spania. S-au înregistrat 44 de grade Celsius la umbră. Nici locuitorii din Moscova nu s-au simţit mai confortabil, iar într-o zonă din California s-au înregistrat peste 54 de grade Celsius.

12 iul. 2021, 18:49
Temperaturi-extreme în lume şi fenomene nemaiîntâlnite cauzate de acestea. În SUA, apa aruncată din avioane pentru a stinge incendiile de pădure se evaporă înainte de a ajunge la sol

Temperaturi-extreme în lume. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 47 de grade în Spania, mai exact în Andalusia. La Madrid, două zile la rând au fost peste 40 de grade Celsius. Iar într-o localitate de lângă Sevilla s-au înregistrat 44 de grade, potrivit Ştirile Pro TV

Valul de caniculă care afectează Peninsula Iberică ar urma să avanseze spre est. De temperaturile extreme ar putea scăpa doar o mică parte din coasta Atlanticului, în nordul Spaniei.

Și la Moscova mercurul din termometre a urcat peste normalul acestei perioade. Au fost 33 de grade Celsius, iar meteorologii anunță pentru marți 35 de grade.

Citeste si Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 25 iulie: Vreme călduroasă şi perioade cu averse locale

Totodată, în stațiunile de la Marea Neagră se vor înregistra între 28 și 30 de grade Celsius.

Temperaturi-extreme în lume şi fenomene nemaiîntâlnite cauzate de acestea

Cu o situaţie inedită se confruntă Statele Unite ale Americii. Vestul SUA se confruntă cu incendii violente de vegetație. California, Nevada, Arizona și Utah sunt afectate de un val de căldură, care a adus temperaturi record în mai multe zone. Oamenilor li s-a cerut să plece din calea focului, în timp ce echipele de intervenție duc o lupta cruntă cu flăcările.

Pompierii se confruntă cu o situaţie nemaiîntâlnită până acum: aerul este atât de uscat încât o mare parte din apa aruncată din aeronave pentru a stinge flăcările se evaporă înainte de a ajunge la sol.

Locuitorii din Las Vegas au trebuit să îndure, în acest weekend, temperaturi de peste 47 de grade Celsius, o valoare care, din 1942 încoace, s-a înregistrat doar de trei ori. Iar într-o regiune din California au fost peste 54 de grade Celsius.

Citeste si Atenţionare de călătorie pentru Spania, emisă de MAE din cauza vremii extreme. Sunt anunţate coduri roşu, portocaliu şi galben de caniculă şi vânt