Temperaturi POLARE în România. GERUL pune stăpânire pe ţara noastră

PROGNOZA METEO. Stația meteo Miercurea Ciuc a măsurat, miercuri dimineața, o temperatură de minus 25 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în țară.

18 feb. 2015, 07:39
Temperaturi POLARE în România. GERUL pune stăpânire pe ţara noastră

PROGNOZA METEO. Meteorologul de serviciu de la Stația Meteo Miercurea Ciuc a declarat că toată noaptea a fost foarte frig, temperatura situându-se sub minus 20 grade Celsius, iar minima de minus 25 grade s-a consemnat în jurul orei 7,30.

Și în celelalte localități harghitene a fost ger. Potrivit Agerpres, la Joseni s-au înregistrat minus 23 grade Celsius, la Toplița au fost minus 21 grade, iar valori mai ridicate au fost măsurate la Odorheiu Secuiesc, unde au fost minus 14 grade și la Bucin, în zona montană, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 13 grade Celsius.

Temperatura de minus 25 de grade Celsius, de la Miercurea Ciuc, este cea mai scăzută înregistrată în Harghita în luna februarie și cea mai coborâtă la nivel național din această zi.

PROGNOZA METEO. Harghitenii consideră că astfel de valori sunt normale pentru această zonă, unde oamenii sunt obișnuiți cu iernile lungi și geroase.

Temperaturi resimţite de MINUS 68 de grade pe Vârful Omu. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

PROGNOZA METEO. Minima absolută a lunii februarie în Harghita s-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 35,2 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Află cum va fi vremea în zilele următoare