Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

Turcia se confruntă în ultima perioadă cu un val de caniculă. Potrivit meteorologilor, un oraş din sud-estul ţării a înregistrat 49,1 grade. Aceasta este cea mai mare temperatură înregistrată în Turcia.

23 iul. 2021, 12:00
Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade
Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

Temperaturi record în Turcia. La Cizre, un oraş din sud-estul Turciei, s-au înregistrat marți 49,1 grade. Cea mai mare temperatură din istoria Turciei le-a provocat mari dificultăţi de respiraţie locuitorilor.

Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

Turcia se confruntă de câteva zile cu un val de caniculă. Marţi s-a înregistrat un nou record de temperaturi ridicate la Cizre, un oraş situat la graniţa cu Siria.  Precedentul record fusese înregistrat în același oraș în august 1961 tot la Cizre.

Pe lângă Turcia, s-au mai confruntat cu episoade de caniculă şi nordul Japoniei şo Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia, relatează digi24.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Nu scăpăm de fenomene extreme nici în august

Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme

Elena Mateescu avertizează că vara aceasta România va mai fi lovită de fenomene meteo extreme, precizând că se anunţă o vară a extremelor la nivelul întregului continent.

„Mențiunea „deosebit de accentuată” face referire la toate fenomenele asociate condițiilor de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, dar, în primul rând, cantitățile de apă acumulate pe secvențe scurte de timp. Nu în ultimul rând, fenomene de tipul vijeliilor, pentru că în urmă cu ceva timp a fost în vigoare pentru Galați avertizare de cod roșu ce viza intensificări de vânt la rafală de 100 km/h, izolat căderi de grindină și cantități de apă în limite de 40-50 l/mp pe secvențe de doar o oră.

Până dimineață la ora 3 discutăm de avertizări de cod portocaliu ce vizează Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, zona de munte, unde ne așteptăm să înregistrăm cantități de apă ce pot depăși local 50-60 l /mp. În mai puțin de 24 de ore ne apropiem sau chiar depășim media climatologică a unei luni iulie și trebuie să luăm în considerare că e a 2-a zi în care astfel de fenomene se întâmplă și dimineață vom actualiza avertizarea pentru zonele din centru, est, sud-est, cu siguranță codul galben pentru aceste zone va rămâne în vigoare,” a declarat Elena Mateescu la digi24.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 23 iulie. Final de iulie cu temperaturi de foc, peste două zile revine canicula