TEMPERATURI resimţite de minus 56 de grade pe Vîrful Omu. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea, pe alocuri, până la -7 grade. Meteorologii anunţă şi unele fulguieli, însoţite de vânt.

17 feb. 2015, 06:37
TEMPERATURI resimţite de minus 56 de grade pe Vîrful Omu. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

Indicele de racire reprezinta o masura a temperaturii resimtite si depinde de temperatura aerului si de viteza vantului. Formula matematica a acestui indice a fost conceputa pornind de la analiza modului in care, in situatii de temperaturi scazute si vant intens, stratul termic protector existent in jurul corpului uman este distrus. Astfel, temperatura corpului devine mai apropiata de cea a aerului inconjurator, iar senzatia de frig va fi mai puternica. In situatiile in care temperatura aerului are valori extrem de scazute (sub -20 de grade), sau cand indicele de racire coboara sub pragul valoric de -32, se aplica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate.

PROGNOZA METEO. Rămâne rece şi miercuri în cea mai mare parte a ţării, cu ger dimineaţa în unele zone. Se arată soarele încă de dimineaţă, mai puţin în sud-est, unde în prima parte a zilei norii acoperă parţial cerul şi izolat va fulgui. Vântul continua să-şi facă apariţia pe crestele montane şi în Dobrogea, în timp ce amiaza aduce -4…-3 grade, izolat, în est şi în depresiuni şi cel mult 5 grade în vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Deşi pe cer nu se arată nici un nor în această zi, vremea rămâne rece, cu temperaturi de numai 0…1 grad peste zi, în condiţiile în care vântul va sufla cel mult moderat.