Temperaturi ridicate pentru această perioadă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă vreme caldă pentru următoarele trei zile. Începând de vineri vremea intră într-un proces de răcire, astfel că la sfârşitul săptămânii valorile termice ajung să se încadreze în limite normale pentru prima jumătate a lunii februarie

04 feb. 2013, 15:03
Temperaturi ridicate pentru această perioadă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Marţi, temperaturile mai cresc putin, astfel că vom avea parte de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie în toată ţara. Va predomina soarele, mai puţin în vestul şi în nordul teritoriului unde mai sunt prezenţi câţiva nori ce vor scutura precipitaţii mixte în Munţii Apuseni şi în zona Carpaţilor Orientali, iar în Maramureş şi Crişana şi pe arii restrânse în Banat şi nordul Transilvaniei va ploua slab. Vântul are putere pe crestele montane, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 13 grade în Lunca Dunării.

Şi bucureştenii, marţi, se vor bucura de o vreme mai caldă pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 11 grade. Soarele va străluci din plin, iar vântul este destul de liniştit.

Miercuri, vremea rămâne caldă pentru această perioadă din an, iar soarele împarte cerul cu norii. În vestul şi în nord-vestul ţării local cad precipitaţii predominant sub formă de ploaie, în timp ce în restul teritoriului doar izolat şi trecător plouă slab, iar dimineaţa în sud şi sud-est este posibil să apară puţină ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în Bucovina şi depresiunile transilvane şi 13 grade în Banat.

Miercuri, în Capitală rămâne destul de cald deşi soarele împarte cerul cu norii, iar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă. Amiază vine cu aproximativ 10 grade în termometre, în condiţiile unui vânt domol.

Joi, vremea continuă să fie mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu precădere în sud şi sud-est unde mercurul urcă termometre la amiază până la 14 grade, plecând de la cel mult 4 grade în zonele depresionare. Cerul este acoperit de nori şi vor fi precipitaţii mixte în zonele montane şi ploi slabe, local, în restul teritoriului, în timp ce vântul are ceva mai multă putere la munte. În primele ore vor fi condiţii de ceaţă în sud şi sud-est.

Joi, este destul de cald în Capitală, cu cele 10…11 grade pe care le vor strânge termometrele la amiază. Cerul se acoperă de nori, iar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă. Vântul adie uşor.

Începând de vineri vremea intră într-un proces de răcire, astfel că la sfârşitul săptămânii valorile termice ajung să se încadreze în limite normale pentru prima jumătate a lunii februarie, mai puţin în sud şi sud-est, unde acestea rămân totuşi puţin mai ridicate decât mediile climatologice.

Totodată, probabilitatea de precipitaţii va ridicata în majoritatea zonelor şi vor fi mai ales ploi şi lapoviţe în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului va ninge, iar vântul prinde putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade.