Temperaturile urcă până la 35 de grade, iar ploile apar răzleţ. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Canicula pune stăpânire pe aproape toată ţara, mercurul din termometre urcând, în unele zone, până la 35 de grade. Totuşi, ploile nu se dau duse de tot şi îşi fac apariţia local, posibil însoţite de descărcări electrice.

23 iul. 2013, 12:59
Temperaturile urcă până la 35 de grade, iar ploile apar răzleţ. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, vremea va fi frumoasă, dar şi călduroasă în sud-vestul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 … 23 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 35 de grade, izolat, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil în regiunile nordice, estice, centrale, precum şi la munte, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Izolat şi trecător în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

În Capitală, miercuri vremea va fi frumoasă, dar şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Vremea va fi în general frumoasă, joi, dar şi călduroasă în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 35 de grade, izolat, în Banat şi Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, în partea a doua a zilei în nord-est, iar seara şi noaptea şi în nord-vest, centru şi la munte. În rest cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

În Bucureşti, joi, cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla în general slab, iar vremea se menţine călduroasă.

Vineri, vremea va fi călduroasă în vestul şi în sudul ţării şi apropiată de normalul termic al perioadei în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 35 de grade, izolat, în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse, descărcări electrice şi intensifcări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, local în nordul, centrul, estul ţării şi la munte.

În Capitală, vineri, temperatura maximă va urca până în jurul valorii de 33 de grade, însă cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Weekendul începe cu vreme frumoasă, dar şi călduroasă în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 35 de grade, izolat, în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse averse, posibil însoţite de descărcări electrice, în estul şi în sud-estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, ziua în Moldova şi în Dobrogea. Vremea va fi călduroasă şi în următoarele zile în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în vest şi în sud. Trecător vor mai fi ploi de scurtă durată, cel mai probabil în regiunile nordice.

Miercuri, turiştii care sunt în vacanţă pe litoral se bucură de încă o zi cu vreme predominat frumoasă şi caldă, perfectă pentru plajă. Meteorologii prognozează cer mai mult senin şi maxime de 28, 29 grade chiar în zona Mamaia. Apa mării e destul de bună pentru baie are în jur de 23 grade în apropierea ţărmului. Dar dacă vreţi ca ziua să fie perfectă, nu uitaţi de protecţia împotriva radiaţiilor ultraviolete, al căror nivel devine periculos la orele amiezii şi impune folosirea cremelor cu factor de protecţie mai mare.

Cald şi frumos va fi miercuri şi în staţiunile montane. Este posibil ca norii să mai scape din termos şi câţiva stropi de ploaie peste nordul Carpaţilor Orientali, dar în rest, vremea este fără cusur. Vântul se simte din când în când, dar nu este supărător, iar temperaturile mai scresc puţin. La Vârful Toaca, pe Ceahlău, temperatura atinge 14 grade, în timp ce la altitudini mai mici vorbim de valori de 19 grade, cum e cazul în Sinaia şi 20-21 de grade în celelalte staţiuni.

În centru va fi mai mult soare decât nori, mai ales în prima parte a zilei, aşa că mercurul din termometre creşte hotărât până la maxime cu câteva grade peste cele normale, adică 25 grade la Miercurea Ciuc, 27 în Braşov, un grad în plus la Târgu Mureş şi 31 grade la Alba Iulia.

Locuitorii din nord-vestul ţării sunt răsfătaţi miercuri cu o zi de vara frumoasă şi nu foarte caldă, adică cerul e variabil, iar maximele se opresc la 26, 27 grade în Maramureş şi 28 în nordul Crişanei, la Oradea.

În vest, cerul e mai mult senin şi împreună cu aerul tot mai cald aduc mercurul din termometre până la maxime tropicale, 32 grade la Arad şi 33 la Timişoara.

În Oltenia, cerul rămâne fără nori mai toată ziua aşa că soarele puternic şi aerul tropical aduc maximele foarte aproape de caniculă, la Târgu Jiu şi la Craiova, 33 şi 34 de grade  vor fi aici, dar la Drobeta vor fi şi 35 grade.

Vreme asemănătoare este şi în vestul Munteniei, unde soarele domină cerul în lipsa norilor, iar maximele sunt cu câteva grade peste cele de marţi. Vorbim despre 33 de grade la Piteşti şi 35 Alexandria şi la Giurgiu.

Vara tipică pentru luna lui Cuptor în sud-est, unde norii nu prea îndrăznesc să se arate pe cer aşa că soarele aduce până după-amiază maxime de 33 grade la Călăraşi, 30 la Tulcea şi 29 la Constanţa, unde briza mării îşi face simţită influenţa.

În centrul şi nordul Moldovei, temperaturile sunt ceva mai modeste, norii fac parte din peisajul meteorologic şi chiar lasă câteva averse însoţite de descărcări electrice în nord. Vor fi 28 grade în Bacău, 27 la Iaşi şi 23 la Suceava.