TEMPLUL URSITELOR din Braşov. Bolnavii și turiștii iau cu asalt GROTA FĂCĂTOARE DE MINUNI

Mânăstirea rupestră din Munții Făgăraș are parte, anual, de un număr mare de turiști. Vizitatorii sunt atrași de legendele fantastice despre acest loc care spun că bolnavii sunt vindecați, iar dorințele pelerinilor sunt îndeplinite.

12 mai 2014, 08:08
TEMPLUL URSITELOR din Braşov. Bolnavii și turiștii iau cu asalt GROTA FĂCĂTOARE DE MINUNI

Zecile de mii de turiști care ajung anual la grota de la Șinca Veche, județul Brașov, nu sunt mai deloc interesați de istoria locului care i-a găzduit de-a lungul istoriei pe înaintașii de acum 7.000 de ani, pe dacii de acum 2.000 de ani și pe preoții ortodcși din secolul XVIII, ci sunt avizi să verifice dacă în acest loc li se îndeplinesc visurile, scrie evz.ro.

Citeşte şi MIRACOLE religioase care au UIMIT lumea GALERIE FOTO

„Locul este mai cunoscut cu denumirea de Templul Ursitelor. Turiștii vin la Șinca pentru că au auzit că aici li se îndeplinesc dorințele și pentru a avea un destin plin de împliniri”, a spus Serafina Antofi, maica stareță a mânăstirii ridicate în apropierea grotei.

Cu acest mit, mânăstirea rupestră de la Șinca Veche a ajuns printre primele trei atracții turistice rurale, alături de trenurile Mocănița din Bucovina și Maramureș.

Odată ce s-a urcat Dealul Pleșu din comuna Șinca Veche (la 51 de km de Brașov și 32 de Zărnești), cu niște peisaje colorate ca în picturile lui Van Gogh, se dă de grota rupestră care este scobită în gresia nisipoasă. Intrarea în peșteră este sprijinită pe lespezi de lemn care susțin bolta grotei.

Despre acest loc se spune că cel care trece pragul peșterii are viziuni și vise premonitorii, iar dorințele spuse în timp ce se ating pereții grotei vor fi împlinite.

Vezi mai multe detali despre misteriosul loc din Braşov aici.