Temutul interlop Ion Clămparu va face puşcărie în România, iar pedeapsa îi va fi micşorată FOTO

Încarcerat în Spania, temutul interlop botoşănean Ioan Clamparu ar putea fi extrădat în vederea executării pedepsei într-un penitenciar din România.

07 dec. 2014, 12:43
Temutul interlop Ion Clămparu va face puşcărie în România, iar pedeapsa îi va fi micşorată FOTO

În urma unei cereri formulate de Ministerul Justiţiei din Spania, Curtea de Apel Bacău a dispus, pe 9 octombrie, recunoaşterea sentinţei din 14 februarie 2012 pronunţată de Audienţa Provincială din Madrid-Secţia a treia, prin care Clamparu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, scrie monitorulbt.ro.

Citeşte şi Interlopul Ion Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare

Totodată, magistraţii băcăuani au dispus transferarea în România a botoşăneanului, din pedeapsă urmând să fie scăzută perioada executată de la 29 iunie 2012 la zi. Sentinţa urmează să fie dusă la îndeplinire de autorităţile spaniole şi române.

Citeşte şi Proxenetul „Cap de Porc” care-şi mutila prostituatele şi le dădea hrană la câini, la judecată

Ioan Clamparu a ajuns să fie considerat cel mai puternic lider al lumii interlope din România după ce a ieşit din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat o pedeapsă pentru omor. Ulterior, el s-a mutat în Bacău, după care a plecat din ţară, stabilindu-şi „cartierul general” în Madrid. Ajutat de alţi români, el ar fi monopolizat piaţa prostituţiei prin violenţă.