Tender nu îşi plăteşte angajaţii. Muncitorii de la Uzina Vulcan nu şi-au luat salariile de două luni

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Ovidiu Tender, nu îşi plătește angajații. Muncitorii de la Uzina Vulcan din Bucureşti, deținută de omul de afaceri, nu și-au primit salariile de mai bine de două luni. Flămânzi şi disperaţi, zeci de oameni au făcut un protest spontan în faţa fabricii. 

25 apr. 2013, 12:14
Tender nu îşi plăteşte angajaţii. Muncitorii de la Uzina Vulcan nu şi-au luat salariile de două luni

„Am ajuns la finalul ceasului al 13-lea. Nu mai vrem această democraţie, asta nu mai este democraţie. Vin sărbătorile şi noi nu avem ce pune pe masă. Ei se fălesc cu bucate, noi nu avem ce pune pe masă. Cu băncile suntem în urmă,  avem foarte mari datorii. Ne ducem la cei din conducere şi dau din umeri”, au spus angajaţii nemulţumiţi, potrivit România TV.

Peste 900 de suflete sunt în această situaţie. Unii dintre ei au ajuns în spital, alţii nu au mai rezistat. „Am pierdut unul dintre cei mai buni strungari. Nu a mai rezistat. A murit după un infarct”, a spus un sindicalist.

Uzina Vulcan este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, al 15-lea cel mai bogat om din România, cu o avere estimată la peste 200 de milioane de euro. Nici Tender, nici directorii uzinei nu au dorit să facă declaraţii în legătură cu situaţia muncitorilor de la uzina Vulcan.