Tendinţe de modă la rochii în 2021, pentru ţinute casual, elegante şi de zi

Hainele ușoare cum sunt rochiile sunt foarte feminine și apar mereu în colecțiile designerilor de modă, an de an.

06 dec. 2021, 10:21
Tendinţe de modă la rochii în 2021, pentru ţinute casual, elegante şi de zi

Tendințe de modă. În 2021, la rochii damă s-au adaptat la vremurile în care trăim și au rămas în același timp fidele unor principii vechi, trainice și mereu de actualitate. În acest an, tendințele în modă includ rochii romantice, rochii confortabile, dar și rochii care aduc ceva nou și reprezintă o ținută adecvată de zi cu zi.  

Rochii pentru ținute business sau rochii de birou

Designerii au creat mai multe modele de rochii pentru femei, care sunt potrivite pentru un look de afaceri. Există stiluri unice de ținute laconice, rochii de birou sau de tip business, care oferă o imagine clasică, deosebită și sobră. Rochiile de birou au un aspect deosebit și le ajută pe femei să arate atractiv, să aibă o imagine tip business. Acestea pot fi purtate și în alte ocazii, pentru că sunt elegante și într-o paletă clasică de nuanțe. Unele sunt decorate cu volane simple, cu falduri mici, cu manșete ample și elegante tip peplum la mâneci. 

Rochii pentru o ținută elegantă de zi

Rochiile stilate sunt mereu apreciate de femei, pentru că ele nu pot renunța la ținute uluitoare. În acest an s-a pus accent și pe rochiile cu buline, care sunt moderne și în stil casual. Acestea au fost la fel de mult apreciate ca și rochiile cu animal print.

Tendinţe de modă. Rochii din voal

Aceste rochii sunt foarte feminine și elegante și potrivite pentru ținute casual, de zi. Există modele din voal și din satin ce au mâneci ample și care par desprinse din filmele vechi, când femeile purtau rochii șic, foarte elegante, în diferite ocazii, nu neapărat festive. Designerii au creat modele care arată senzațional, sunt diafane, au volane și sunt relevante pentru ținutele de zi. Rochiile sunt lungi, confortabile, accentul se pune pe talie și pe mâneci umflate. Croiala este cu decolteu, alungește gâtul, iar modelele sunt în general ușoare și simple.  

Rochii în stil boho

Acestea sunt din materiale naturale, monocromatice, sunt lungi sau scurte și au un stil casual. Pot fi purtate zi de zi, sau în momente când se vrea un look mai deosebit, festiv. 

Rochii de ocazie pentru evenimente speciale

Tendinţe de modă. Fiecare femeie trebuie să aibă în garderobă cel puțin o rochie de ocazie. Tendințele din acest an includ și rochii de seară care pot fi în diferite variante: 

  • Unele sunt din mătase și în culori pastelate
  • Altele au fuste pufoase, din tul, corsetul fermecător, cu broderie, cu strasuri, paiete și mărgele
  • Există și rochii pline de rafinament, foarte lungi, cu spatele gol și cu șliț pe picior, sau din contra fără decolteu, dar cu spatele gol 
  • Pot fi și rochii din dantelă, elegante, cu volane și bretele subțiri
  • Pentru evenimente există și rochii cu volane voluminoase care au un aspect festiv, absolut încântător
  • Nu lipsesc rochiile cu corset din dantelă și fuste fluide din mătase
  • Există și rochii deosebite, care au o croială simplă, sunt mulate pe corp, scurte sau mini, au mâneci largi din voal transparent și o notă romantică.

Rochii pentru orice tip de silueta

Aceste ținute au o croială specială, sunt perfecte pentru toate femeile care vor să aibă ținute elegante într-o manieră mai feminină. Nuanțele sunt calde, pastelate, predomină tonurile de bej, albastru deschis, piersică, verde salvie, galben, roz pal și altele. Caracteristicile stilului nu se limitează doar la formă, de aceea ele pot varia. Designerii au propus rochii din materiale variate, care sunt potrivite pentru diferite siluete, cum poți vedea și în magazinele online de pe Internet. În acest an, dacă vrei să fii elegantă la birou sau în alte ocazii, poți să găsești rochii pe planetashop.ro, care se încadrează în tendințele actuale ale modei și sunt adecvate pentru ținute casual, elegante, de ocazie și de zi.