Tensiuni în Parlament, pe tema legii off-shore. George Simion și Virgil Popescu, din nou în prim-plan: „Hoțule!” (VIDEO)

Ceartă în Parlament, pe tema legii off-shore, ce ar urma să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor din Marea Neagră. În comisiile de specialitate, George Simion și Virgil Popescu au fost din nou în prim-plan. 

17 mai 2022, 12:51
Tensiuni în Parlament, pe tema legii off-shore. George Simion și Virgil Popescu, din nou în prim-plan: „Hoțule!” (VIDEO)

Președintele AUR l-a numit din nou „hoț” pe ministrul de la Energie. De asemenea, l-a certat și pe reprezentantul OMV de la Parlament, pe care l-a numit tot „hoț”.

„Este o lege foarte importantă care intră în circuitul Camerei Deputaţilor şi în câteva zile este votată şi nu înţelegem motivul acestei grabe. Nu înţelegem graba şi sperăm să discutăm punct cu punct, amendament cu amendament această lege, nu cum s-a făcut cu legea compensării. Atunci a ieşit ceva scris pe genunchi”, a declarat Simion, printre altele.

Ulterior, ministrul PNL al Energiei şi-a schimbat locul în sala de şedinţe.

 

Deputatul Dan Tănasă (AUR), implicat și el în conflictul de la Parlament

 

La un moment dat, un parlamentar din comisie i-a replicat lui George Simion: „Du-te în Rusia!”.

Proiectul legii off-shore a fost adoptat de Senat pe 11 mai. For decizional este Camera Deputaților.

La un moment dat, deputatul AUR Dan Tănasă a explodat și s-a adresat lui Cătălin Niță, directorul executiv al Federației Patronale de petrol și gaze.

„Dispari din faţa mea! Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor!”, a declarat Tănasă.

Dumitru Viorel Focșa, de la AUR, a filmat toată scena. În filmarea de 70 de minute se poate observa la final, cum George Simion îl urmărește pe Virgil Popescu pe holurile Parlamentului și în lift.

„Vorbește un trădător!”, a notat parlamentarul AUR.

Legea off-shore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi urmează să intre la vot final, în plen.

Episodul de marți a fost doar unul dintre evenimentele tensionate cu George Simion și Virgil Popescu. În februarie, liderul AUR l-a prins de ceafă pe oficialul de la Energie, nervos pentru că Popescu încerca să explice că nu Guvernul este de vină pentru creșterea explozivă a prețurilor. De asemenea, în februarie, Simion a țipat la Popescu și i-a repetat de mai multe ori că este „un hoț”. La rândul său, penelistul i-a transmis deputatului că este „un prost” și l-a sfătuit să se ducă în Rusia.