Tensiuni în Parlamentul Italiei. Opoziția: „NU mai trimiteți arme lui Zelenski!” (VIDEO)

Parlamentarii de opoziție din Italia s-au revoltat, după ce premierul Mario Draghi a declarat că va trimite în continuare arme lui Volodimir Zelenski, pentru a continua „maratonul" în care Vladimir Putin bifează victorii „en fanfare".

23 iun. 2022, 21:27
Tensiuni în Parlamentul Italiei. Opoziția: „NU mai trimiteți arme lui Zelenski!” (VIDEO)

Răbdarea multor cetățeni și a parlamentarilor din Europa s-a epuizat, în contextul implicării UE în războiul din Ucraina. Astfel, miercuri, 22 iunie, deputații din Italia au organizat un protest în Parlament, prin care au solicitat politicienilor de la putere să nu mai implice țara în conflictul militar din Ucraina.

„Opriți trimiterea de arme către Zelenski!”, a strigat opoziția.

Susținerea regimului Volodimir Zelenski cu arme nu face decât să slăbească economic Italia și să escaladeze conflictul militar, care s-ar putea extinde, în urma implicării indirecte a statelor europene, în război, susțin parlamentarii de opoziție.

Mario Draghi nu a băgat în seamă protestele parlamentarilor:

„E o diferență fundamentală între cele două puncte de vedere. Punctul de vedere pe care-l susțin este că Ucraina trebuie să se apere, iar sancțiunile și livrările de arme ajută să-și atingă acest obiectiv”, a transmis Mario Draghi, în aplauzele susținătorilor săi.

„Cel de-al doilea punct de vedere este diferit. Ucraina nu trebuie să se apere, noi nu ar trebui să impunem sancțiuni, nu ar trebui să trimitem arme, Rusia este prea puternică, iar Ucraina trebuie să se supună”, a mai declarat premierul italian, potrivit presei internaționale.

Volodimir Zelenski, criticat de politologi

Din ce în ce mai mulți analiști politici critică abordarea lui Vlodimir Zelenski în ecuația războiului. Printre aceștia, celebrul Bogdan Teodorescu.

„Există riscul ca un număr de alegători din Europa să încerce să regăsească la ei în țară ‘modelul Zelenski’, care ar fi un model fals pentru că este un model ‘de război’, care se va exporta fie prin epigonism, fie prin anarhism la ei în țară și vor confrunta modelul politicianului standard”, a declarat Bogdan Teodorescu, în emisiunea lui Marius Tucă.

De asemenea, analistul Bogdan Chirieac a avertizat că Volodimir Zelenski a încercat în repetate rânduri declanșarea unui noul Război Mondial.

„Nu este prima dată când domnul preşedinte Zelenski încearcă, prin declaraţiile sale, să atragă NATO în acest conflict. Este foarte clar, președintele Joe Biden a fost extrem de înţelept, liderii europeni la fel. Ajută cu absolut tot Ucraina, inclusiv armata ucraineană, dar NATO, ca instituţie, cea mai mare alianţă politico – militară din istorie, nu intră în război cu Rusia. Nici Rusia, vă spun, nu este capabilă să poarte un război cu NATO. Rusia nu este capabilă să poarte un război cu Polonia. Polonia este mai puternică decât Rusia, în acest moment”, a transmis Chirieac, la Antena 3.


loading...
Partenerii noștri