Tensiuni între Austria şi Turcia: Viena consideră că o eventuală vizită a lui Erdogan este indezirabilă. Ankara reacţionează

Administraţia de la Ankara a criticat dur Austria, luni, după ce ministrul de Externe de la Viena, Sebastian Kurz, a transmis că prezenţa pe teritoriul austriac a preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în campania premergătoare unui referendum, este indezirabilă, relatează agenţia Reuters.

27 feb. 2017, 17:54
Tensiuni între Austria şi Turcia: Viena consideră că o eventuală vizită a lui Erdogan este indezirabilă. Ankara reacţionează

Referindu-se la posibilitatea venirii lui Recep Tayyip Erdogan în Austria în campania electorală premergătoare referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia, Sebastian Kurz a declarat, potrivit publicaţiei Heute: „Prezenţa lui Recep Erdogan la evenimente de campanie în Austria nu este binevenită. Poate veni în Austria în vizite bilaterale, ca orice politician”, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Premierul turc Recep Tayyip Erdogan se duce CU SABIA lui ŞTEFAN cel MARE la moldoveni

În replică, vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus, a declarat că afirmaţiile şefului diplomaţiei austriece „nu sunt binevenite”.

Turcia va organiza pe 16 aprilie un referendum pe tema introducerii sistemului prezidenţial. În Austria locuiesc mulţi imigranţi turci.

Reacţia Turciei nu s-a lăsat aşteptată

Turcia a criticat luni declarațiile ministrului de externe austriac, Sebastian Kurz, care a afirmat că președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu este binevenit în Austria să facă campanie printre turcii care trăiesc în această țară pentru referendumul care va avea loc în Turcia în luna aprilie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Turcia ‘nu salută’ declarațiile făcute de ministrul de externe austriac Sebastian Kurz privind o eventuală vizită a președintelui Erdogan în Austria înainte de referendum.

‘Referendumul nu privește Austria’, a declarat Kurtulmus.