Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Liberalii o acuză de „şantaj politic”: „După alegeri a uitat brusc ce înseamnă parteneriat. Acţionează doar în interes propriu”

Au apărut noi tensiuni între consilierii PNL din sectorul 1 şi Clotilde Armand. Într-o scrisoare deschisă, liberalii susţin că au fost ameninţaţi de primar în momentul în care ar fi avertizat că sectorul1 se va confrunta cu o nouă criză a gunoaielor.

03 iun. 2021, 17:46
Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Liberalii o acuză de „şantaj politic”: „După alegeri a uitat brusc ce înseamnă parteneriat. Acţionează doar în interes propriu”
Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Liberalii o acuză de "şantaj politic": "După alegeri a uitat brusc ce înseamnă parteneriat. Acţionează doar în interes propriu"

Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Liberalii acuză primarul sectorului 1 că după alegeri a uitat ce înseamnă un parteneriat şi că acum acţionează doar în interes propriu.

Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Acuzaţii grave ale liberalilor la adresa primarului

„Constatăm că suntem astăzi în fața unui nou blocaj grav în comunicarea și colaborarea cu primarul Sectorului 1. După alegeri, aceasta a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat și ne-a demonstrat, din nou și din nou, că acționează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica și de a lucra în echipă. Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică, iar cetățenii au nevoie de un lider serios, nu de un șef discreționar.

Actuala administrație este rezultatul unui efort de echipă fără de care sectorul nostru ar fi fost în continuare sufocat de administrația PSD. Acest efort de echipă ar fi trebuit să continue pentru a putea livra rezultate pentru dumneavoastră, cetățenii sectorului 1”, se arată în scrisoarea semnată de șeful PNL sector 1, Sebastian Burduja, viceprimarul de sector Ramona Porumb și consilierii PNL Daniel Ciungu, Dinu Gheorghe, Raluca Halit, Adrian Oianu și Dan Podaru.

Citeşte şi Romprest o lasă pe Clotilde Armand cu gunoiul la uşă, A SUSPENDAT salubrizarea Sectorului 1

Mai mult, liberalii spun că în momentul în care au avertizat că sectorul 1 se va confrunta cu o nouă criză a gunoaielor, Clotilde Armand „a apelat la amenințări cu încetarea delegării atribuțiilor către viceprimarul PNL”, pentru că ar fi încălcat protocolul de guvernare locală dintre USRPLUS și PNL.

„În fapt, jignirile i-au aparținut doar primarului Armand, care a calomniat echipa liberală, inventând din nou presupuse asocieri cu „Mafia gunoiului””, se mai arată în scrisoarea liberalilor.

Consilierii PNL mai spun că au avut o întâlnire cu Clotilde Armand, care s-a încheiat în „termeni amiabili”, dar după câteva ore, edilul „a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, în mod abuziv și aberant.”

„După ce i-am solicitat explicații, primarul ne-a anunțat, inițial prin interpuși, apoi direct, că parteneriatul este nul și că urmează să prezinte altă propunere, după ședința de astăzi de Consiliu Local”, se arată în scrisoarea în care consilierii PNL vorbesc de „șantaj politic” și „abuz grav”.

„Un alt exemplu concret, strigător la cer: PNL a propus și a reușit, în ciuda opoziției aparatului primarului, votarea unui HCL care prevede publicarea tuturor contractelor primăriei și instituțiilor subordonate. O simplă verificare pe site, la îndemâna oricui, arată că de luni de zile acest HCL este ignorat, datele cele mai recente fiind de anul trecut.

PNL nu va tolera acest comportament. În ședința de astăzi, consilierii PNL vor solicita toate licitațiile și atribuirile directe de contracte derulate în ultimele șapte luni, toate angajările și procedurile aferente, toate cheltuielile cu procesele în instanță și rezultatele avocaților selectați de primar. Aveți dreptul să știți adevărul”, se mai arată în scrisoarea deschisă a celor de la PNL.

Citeşte şi La recomandarea primarului Clotilde Armand, Robert Turcescu a sunat la Poliţia Locală să vină să-i ridice gunoiul. Ce răspuns i-a dat operatorul

Clotilde Armand: „Nu suntem proştii mafiei gunoaielor”

Reamintim că în urmă cu câteva zile,  Clotilde Armand a anunţat pe pagina de Facebook faptul că operatorul de salubritate anunţă, din nou, că nu mai ridică gunoiul din sector, precizând că acesta este „un nou şantaj de tip mafiot”.

„Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulţi să fie curat. Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani şi apărată de avocaţii liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curţii de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiţi ilegal de primarul pesedist) nu şi-a plătit datoriile către furnizori.

Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Şi furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta. (…) Totuşi, nu suntem proştii mafiei gunoaielor şi eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită şi cumpărată”, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.