Tensiuni la Kiev. Volodimir Zelenski, pus la punct de primarul Vitali Klitschko

Din ce în ce mai mulți lideri politici încep să-l pună la punct pe Volodimir Zelenski: de la politicienii din SUA și UE, până la cei din Ucraina. 

28 nov. 2022, 08:43
Tensiuni la Kiev. Volodimir Zelenski, pus la punct de primarul Vitali Klitschko

Fostul pugilist, actual primar al Kievului, Vitali Klitschko, este pionul ucrainean care i-a răspuns tăios lui Volodimir Zeleski.

Tensiunile dintre liderii politici din Ucraina continuă să crească. Conflictul intern a început după ce președintele Zelenski a criticat măsurile de ajutor pentru locuitorii Capitalei, astfel încât aceștia să reziste întreruperilor de curent. Celebrul actor a susținut că a primit o mulțime de plângeri de la cetățeni.

În replică, primarul Kievului a etichetat aceste acuzații drept un „nonsens”. Edilul local a declarat că în prezent există deja 430 de „centre de încălzire” care-i ajută pe rezidenți să facă față efectelor atacurilor Rusiei asupra centrelor electrice. În plus, peste 100 de puncte de ajutor au fost create pentru a rezista în caz de condiții extreme.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, în special în situația actuală (…) Este fără sens, am lucruri de făcut în oraș”, a declarat primarul Kievului, potrivit Al Jazeera.

 

Volodimir Zelenski vrea ca statele UE să se implice mai mult în războiul din Ucraina

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat de curând un avertisment dur cu privire la evoluția războiului declanșat de Rusia, în Ucraina, ca urmare a relațiilor din ce în ce mai apropiate cu SUA. Volodimir Zelenski a acuzat că că agresiunea Rusiei se îndreaptă cu pași repezi împotriva întregii Europe.

„Milioane de persoane din Ucraina au rămas fără hrană sau electricitate din cauza acţiunilor Rusiei. Şi nu este vorba doar de milioane de ucraineni, ci şi de milioane de europeni care suferă, de asemenea, din cauza acestei agresiuni. Agresiunea Rusiei este îndreptată împotriva întregii Europe”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit Efe.com.

De asemenea, de-a lungul acestui an, Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri aliaților NATO să intervină în Ucraina, împotriva Rusiei.