Tensiuni la marşul LGBTQ din Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă. Zeci de jandarmi intervin VIDEO

Scandal la parada LGBTQ din Iaşi! Sute de manifestanți mărșăluiesc pe străzi, iar oamenii care îi contestă în frunte cu preoții îi urmăresc și îi stropesc cu agheasmă. Un cordon de jandarmi desparte cele două grupuri.

05 iun. 2022, 16:59

Marşul LGBTQ din Iaşi organizat duminică pe traseul bulevardul Copou- Casa de Cultură a Studenților- Independenței- Elena Doamna- Palatul Culturii nu a fost lipsit de incidente.

Mai multe persoane au aruncat cu ouă şi au fost aruncate fumigene pe stradă în timp ce pe stradă mărşăluiau sute de manifestanţi ai comunităţii LGBTQ, conform Bzi.

De asemenea, mai mulţi localnici s-au adunat la Casa de Cultură a Studenților din Iaşi pentru a le reproșa membrilor LGBTQ că au organizat aceste eveniment în acest eveniment în Duminica Părinţilor şi Copiilor.

Citeşte şi: Ultima şansă pentru angajări la stat înainte de îngheţare. Zeci de posturi, scoase la concurs de o instituţie din România

Reacţia Arhiepiscopiei din Iaşi în cazul marşul LGBTQ. „Se organizează în Iași un nou marș al semenilor noștri ce susțin păcatele contra firii”

„Ziua de duminică, 5 iunie 2022, este una specială pentru familiile creștine. Prin hotărârea nr. 629 din 12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică de după data de 1 iunie (Ziua Internaţională a Copilului) este consacrată drept Duminica Părinţilor şi Copiilor. Așadar, o zi în care, mai mult decât în celelalte, se cuvine să reflectăm asupra frumuseții familiei binecuvântate de Dumnezeu cu prunci.

Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iași un nou marș al semenilor noștri ce susțin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate și promovate în instituții de învățământ și, în general, în spațiul public. Nădăjduim, în duh de pocăință și de rugăciune, că aceștia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie, cu toate responsabilitățile care decurg de aici.

Reamintim, pe această cale, că toți cei atinși de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinși în rugăciunile Bisericii, care nu este instanță de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări și căutări, dar mai ales cu dorința sinceră de a ne tămădui.

Reluăm, în acest context, și gândurile exprimate anul trecut, pe 1 octombrie 2021, de către ierarhii din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care constată, cu multă îngrijorare, „că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției. Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă”.

Credincioșii sunt îndemnați ca duminică, 5 iunie, să participe la Sfânta Liturghie, să intensifice rugăciunea prin citirea Psaltirii și a Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, pentru ca Dumnezeu să ne izbăvească de multele și diferitele încercări pe care le traversează acum nu doar țara noastră, ci lumea întreagă.
Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Un scandal uriaş a izbucnit şi la marşul LGBTQ organizat în 2021, după ce oamenii care susţin drepturile minorităţilor sexuale s-au contrat cu mai multe persoane care au contestat organizarea evenimentului.

Citeşte şi: Cât timp trebuie păstrate alimentele în congelator. Termenul de valabilitate pentru carne, legume, fructe, lactate și produsele de panificație