Tentativă de asasinare a lui Zelenski? Anunţ de ultimă oră din Ucraina

Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat venite din partea Rusiei, conform dezvăluirilor de ultimă oră făcute de un colaborator apropiat al președintelui Ucrainei.

15 iun. 2022, 20:41
Tentativă de asasinare a lui Zelenski? Anunţ de ultimă oră din Ucraina

Zelenski ar fi putut fi ţinta unui nou atentat! Un atac terorist care a vizat conducerea Ucrainei a fost împiedicat de Poliţia ucraineană, a declarat prim-adjunctul ministrului ucrainean de Interne, Yevhen Yenin, relatează BBC.

”Graţie informaţiilor pe care le primim de la sursele noastre operaţionale, am reuşit să prevenim un act terorist împotriva conducerii ţării noastre”, a declarat prim-adjunctul ministrului ucrainean de Interne, Yevhen Yenin.

El a mai precizat nu poate dezvălui niciun detaliu, însă a subliniat: ”Va fi posibil să povestim despre acest incident mult mai în detaliu după victoria (n.r. Ucrainei)” în războiul cu Rusia, potrivit agenţiei de presă Interfax-Ucraina. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Rusia ameninţă cu Apocalipsa nucleară: „Europa va fi ştearsă de pe faţa pământului”
Serviciul ucrainean de contraspionaj militar afirmă că a dejucat o posibilă tentativă de asasinat împotriva preşedintelui Volodimir Zelenski în luna martie. Membrii unui grup condus de un agent FSB ar fi încercat să ajungă în Kiev sub acoperirea de militari ucraineni din cadrul forţelor de apărare teritorială.

„Liderul cecen Ramzan Kadîrov a primit un plan de asasinare a preşedintelui ucrainean pe 3 februarie, în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin”, a declarat şi secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov. Potrivit lui Danilov, planul de eliminare a preşedintelui ucrainean a fost convenit la acea întâlnire, iar Kadîrov s-a angajat că unitatea sa cecenă va finaliza misiunea.

Zelenski a supraviețuit unor tentative repetate de asasinare, în special în primele zile ale războiului când Rusia plănuia să cucerească rapid țara și instaleze un guvern marionetă la Kiev.

Președintele ucrainean a spus că orice persoană s-ar teme când află despre o tentativă de asasinare a sa „pentru prima, a doua, treia și a patra oară”.

Gabriel Diaconu radiografiază nebunia din jurul lui Putin: „Acesta e nivelul de panică de la Kremlin. Voi urmați”
Într-un interviu acordat de acesta jurnalistului Jonathan Swan de la Axios, el a afirmat că tentativele repetate ale Rusiei de a-l asasina îi amintesc de faimosul film Ziua cârtiței din 1993 în care Bill Murray a jucat rolul principal.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a glumit despre tentativele Rusiei de a-l asasina însă a afirmat că Ucraina are un plan în eventualitatea în care rușii vor reuși.