Tentativă de blat la un meci din preliminariile CM 2018. Dezvăluirile au fost făcute chiar de jucători

Jucătorii naţionalei din El Salvador au declarat, într-o conferinţă de presă, că li s-au oferit bani pentru trucarea meciului cu Canada, din preliminariile Cupei Mondiale, lor cerându-li-se de către un om de afaceri să nu piardă la alt scor decât 0-1, dacă va fi cazul. Recompensele în cazul unei victorii sau a unei remize ar fi fost mai mari.

06 sept. 2016, 08:43
Tentativă de blat la un meci din preliminariile CM 2018. Dezvăluirile au fost făcute chiar de jucători

Meciul Canada-El Salvador este prevăzut să se joace în noaptea de marţi spre miercuri, de la ora 05.00, la Vancouver. Oficialii naţionalei ţării din America Centrală susţin că deţin înregistrări audio ale discuţiilor în care li s-au propus să trântească meciul cu Cananda. Celor din El Salvador li s-a oferit o anumită sumă de bani pentru a pierde meciul cu 0-1, dar oferta a fost refuzată. Pe de altă parte, ar fi primit recompense şi în cazul victoriei sau egalului.

Căpitanul Nelson Bonilla a dezvăluit şi „grila” după care ar fi urmat să fie plătiţi jucătorii. Pentru fiecare minut jucat, la victorie, fiecare ar fi primit câte 30 de dolari, iar în cazul înfrângerii cu 0-1 cu câte 10 dolari.

El Salvador şi Canada fac parte din Grupa A preliminară, iar cei din El Salvador sunt pe ultimul loc, cu 2 puncte, şi nu au nicio şansă de calificare în grupa principală preliminară. De partea cealaltă, Canada are patru puncte şi cu o victorie în meciul cu El Salvador alături de un succes al liderului Mexic în partida cu Honduras, nord-americanii pot accede în turul următor.