Tentativă de fraudă sub sigla Loteria de Vaccinare. E-mailuri false îi anunţă pe români că au câştigat 10.000 lei. Nu răspundeţi!

După vaccinarea de "chiuvetă" şi certificatele verzi false, românii vin cu o nouă găselniţă prin care încearcă să-şi păcălească conaţionalii. Mai mulţi români au primit în ultimele zile mail-uri false în care erau anunţaţi că au câştigat 10.000 lei la Loteria Vaccinării şi că trebuie să trimită copii ale unor acte şi câteva informaţii despre ei pentru a putea încasa premiul.

10 nov. 2021, 13:47
Tentativă de fraudă sub sigla Loteria de Vaccinare. E-mailuri false îi anunţă pe români că au câştigat 10.000 lei. Nu răspundeţi!

Tentativă de fraudă sub sigla Loteria de Vaccinare. Mai mulţi români au fost anunţaţi prin e-mail că au câștigat unul din cele 80 de premii în valoare de 10.000 de lei de la Loteria de Vaccinare. În e-mailul oamenilor li se solicită o poză cu buletinul / cartea de identitate, tipul vaccinului administrat și luna în care a fost făcută prima doză înainte de a putea revendica aşa-zisul premiu, potrivit economedia.ro.

E-mailurile false sunt trimise de pe o adresă de Gmail „[email protected]”.

Sfat! Nu daţi curs cererilor din acest e-mail. Nu are nicio legătură cu Loteria Vaccinării. Rezultatele oficiale ale extragerilor de la Loteria de Vaccinare sunt afişate pe Loto.ro.

Citeşte şi: REZULTATE LOTERIA VACCINĂRII 7 noiembrie 2021. Numerele norocoase de duminică

Loteria de Vaccinare este o modalitate prin care autorităţile au încercat să stimuleze populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19.

Loteria de Vaccinare a început pe 3 octombrie şi constă în extragerea aleatorie de numere în vederea acordării de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care şi-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului. După înscriere, participantul primeste de la adresa [email protected] un numar de ordine alocat cronologic, corespunzator momentului inregistrarii acestuia in aplicatie.

Aplicatia permite atribuirea unui singur numar de ordine alocat aceluiasi CNP. Numarul de ordine alocat se transmite prin e-mail catre contul de e-mail al utilizatorului autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Loteria de Vaccinare se desfasoara pe parcursul a 14 saptamani, in perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 si consta in 19 extrageri organizate in zilele de duminica/vineri, pe parcursul a 14 saptamani, astfel:
– 14 extrageri, respectiv cate 1 extragere pe saptamana
– 3 extrageri, respectiv cate 1 extragere în fiecare luna
– 2 extrageri organizate in saptamana 14, respectiv in ultima saptamana a actiunii.