Tentative de sinucidere în Iaşi. O gravidă a băut clor, iar o altă tânără şi-a dat foc

În încercarea de a se sinucide, o gravidă din Iaşi în 8 luni a băut clor. Ieşeanca, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită în locuinţa ei în starea gravă după ce a băut substanţa iritantă. O altă tânără a încercat să îşi ia viaţa dându-şi foc.

28 iul. 2014, 07:37
Tentative de sinucidere în Iaşi. O gravidă a băut clor, iar o altă tânără şi-a dat foc

Familia a alertat imediat autorităţile, iar femeia a fost transportată de ur­genţă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, mai ales că aceasta era şi însărcinată în 33 de săptămâni, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Pacienta pre­zenta o intoxicaţie voluntară cu clor, iar medicii din Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului i-au acordat îngrijirile medicale de prim ajutor. Acum, starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu.

Citeşte şi TENTATIVĂ DE SINUCIDERE în staţia de metrou Crângaşi. Victima a murit la spital VIDEO

Femeia, despre al cărei gest medicii nu au putut oferi mai multe amănunte, a suferit leziuni la nivelul tubului digestiv, din cauza substanţei corozive, dar, din fericire, starea fătului este bună. În cazul în care starea femeii era gravă, medicii specilişti au spus că era necesară extragerea, mai ales că este vorba de un prematur. Ieşeanca va rămâne sub supravegherea medicilor, internată la Secţia de Toxicologie a Spitalului „Sf. Spiridon” şi în zilele care ur­mează.

Citeşte şi Tentativă de SINUCIDERE la doar 18 ani. O tânără a ajuns la spital după ce a băut petrol

Şi o tânâră, în vârstă de 29 de ani, din Piatra Neamţ, a fost transportată la spital la Iaşi după ce a vrut să-şi ia zilele şi s-a autoincendiat cu benzină. O rudă a observat gestul victimei, a stins cât de repede a putut focul şi a alertat autorităţile. Însă, din cauza rănilor grave suferite, pacienta a trebuit transferată de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

„Pa­cienta prezenta arsuri de gradul IV pe 65% din suprafaţa corporală. Se afla sub anestezie generală, intubată şi ventilată mecanic. A fost internată la Sec­ţia de Chirurgie Plastică a uni­tăţii noastre sanitare”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Victima a fost transportată în cursul zilei de ieri (27 iulie – n.r.) pe cale aeriană la Spi­talul de Arşi din Bucureşti. Din cauza rănilor suferite, şansele de recuperare a tinerei sunt destul de mici, iar me­dicii rămân foarte rezervaţi în privinţa prognosticului ei. Din primele informaţii, se pare că tânăra a vrut să îşi pună capăt zilelor, dar familia nu ştie exact care a fost motivul ce a împins-o pe femeie să recurgă la un asemenea gest.