Tenul şi mâinile, cele mai afectate în sezonul geros. Iată cum ne îngrijim corect pielea iarna

Pe parcursul sezonului rece, pielea are nevoie de o atenţie deosebită, faţă de restul anului. În această perioadă cele mai afectate sunt mâinile şi tenul. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, pielea din aceste zone se poate usca şi crăpa. Medicul dermatolog Mihaela Leventer a declarat, pentru RomaniaTV.net, de ce reguli trebuie să ţinem cont pentru a avea o piele hidratată şi frumoasă.
Marilena Vili
17 dec. 2016, 08:38
Tenul şi mâinile, cele mai afectate în sezonul geros. Iată cum ne îngrijim corect pielea iarna

Pentru a avea o piele hidratată pe tot parcursul anului, este important să ţii cont de câteva aspecte. Din cauză că iarna pielea produce mai puţine substanţe grase, aceasta este protejată mai puţin, iar circulaţia sângelui are de suferit, putând determina ruperea capilarelor.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer a vorbit, pentru RomaniaTV.net, de ce anume trebuie să ţinem cont pentru a avea pielea hidratată şi frumoasă pe tot parcursul anului.

Citeşte şi Aceste ingrediente previn îmbătrânirea pielii

Persoanele cu ten uscat au nevoie de o cremă grasă atunci când ies în aer liber. Persoanele cu ten cuperozic precum şi cele cu ten gras vor folosi un produs cosmetic hidratant. Dacă vorbim de schiori, atunci trebuie utilizate creme de protecţie solară cu factor mare chiar şi în zilele noroase pentru că lumina penetrează stratul de nori. Crema de fotoprotecţie se pune peste produsul cosmetic de îngrijire curentă. Trebuie însă avut în vedere faptul că produsul de fotoprotecţie rezistă de cele mai multe ori doar două ore şi apoi trebuie reînnoit. Buzele au nevoie de un stick foarte gras şi sunt de preferat produsele de farmacie„, a declarat specialistul.

Mai mult, potrivit medicului, „hidratarea pielii se poate face imediat după spălarea cu un săpun blând sau pentru piele atopică„.

Se aplică pe piele un lapte de corp emolient. El reţine apa în ţesut ca o barieră împotriva evaporării. Trusa de iarnă conţine săpun sau gel de duş blând, un lapte de corp emolient, cremă de faţă hidratantă sau grasă în funcţie de ten, stick de buze şi o cremă grasă pentru mâini„, explică medicul.

Citeşte şi Sfaturi pentru un ten perfect

Mai mult, specialistul recomandă ca în perioada rece să ne îmbrăcăm în haine călduroase pentru a ne proteja de degerături.

Frigul agresează atât pielea acoperită de hâine, cât şi cea expusă. Adaptarea termică se face la nivelul pielii prin redirecţionarea fluxului sanguin periferic. În primul moment, organismul caută să menţină temperatura periferică prin vasodilataţie, deci pielea se înroşeşte şi se usucă, apoi dacă expunerea continuă extremităţile se albesc şi suferinţa devine periculoasă, putându-se instala degerătura. Deci este foarte important ca în zilele friguroase să avem haine călduroase şi să ne protejăm de umiditate picioarele şi mâinile. Sfatul este important pentru copii care se joacă în zăpadă, dar şi pentru cei care lucrează în aer liber„, a precizat medicul Mihaela Leventer.

De asemenea, în această perioadă este important să consumăm şi multe lichide, printre care apă, ceaiuri din plante şi sucuri naturale neîndulcite. Mai mult decât atât, iarna este recomandat să se evite băile fierbinți și lungi, deoarece acestea distrug echilibrul hidrolipidic, adică bariera de protecție naturală a pielii. Aceasta duce la o pierdere a capacității de hidratare, ceea ce înseamnă că pielea va avea de suferit și se va usca sau chiar crăpa. Sunt indicate dușurile cu apă caldă, de maxim 10-15 minute.

Nici trecerea bruscă de la un mediu cu temperatură rece la unul cu temperatură ridicată nu este indicată, deoarece îți va face pielea să se usuce mai repede.

Citeşte şi Încălţămintea de iarnă: 4 trucuri pentru fiecare model în parte

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Drum drept spre pace. Ucraina și SUA au semnat acordul pe minerale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici