ŞEFIA PNL. Teodor Atanasiu, preferat de Iohannis pentru a-i lua locul în partid

Klaus Iohannis ar dori ca şefia PNL să fie preluată, după demisia sa de la conducerea partidului, de către senatorul Teodor Atanasiu, în detrimentul celorlalţi doi pretendenţi, Ludovic Orban şi Rareş Mănescu, informează România TV.

02 dec. 2014, 09:08
ŞEFIA PNL. Teodor Atanasiu, preferat de Iohannis pentru a-i lua locul în partid

Teodor Atanasiu este cunoscut drept un apropiat al lui Klaus Iohannis. De altfel, Atanasiu este cel care a mers la Sibiu, după ce Crin Antonescu a demisionat de la conducerea PNL, pentru a-l ruga pe Iohannis să preia conducerea partidului.

Astfel, Teodor Atanasiu ar beneficia de girul preşedintelui ales al României în competiţia în care îi are drept candidaţi pe vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi pe primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, susţine România TV.

Citeşte şi BĂTAIE pe locul lui Klaus Iohannis. Teodor Atanasiu şi Ludovic Orban vor candida la şefia PNL

Conform unor surse din PNL, Iohannis ar urma să-şi dea demisia din partid pe 15 decembrie, urmând ca pe 16 decembrie să fie ales noul copreşedinte al PNL, cel care, împreună, cu Vasile Blaga, urmează să conducă partidul până la Congresul din 2017, când conducerile PNL şi PDL vor fi contopite într-un singur for.

Citeşte şi Klaus Iohannis demisionează din funcţia de primar al Sibiului

Teodor Atanasiu a anunţat, vineri, că va candida la preşedinţia partidului, respectiv pentru postul de co-preşedinte, şi a precizat că în competiţie va fi şi Ludovic Orban.