TEODOR MELEŞCANU A DEMISIONAT de la conducerea SIE şi va candida la PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

Teodor Meleşcanu a demisionat de la conducerea SIE şi va candida la Preşedinţia României. Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere în care le cere să declare vacantă funcția de şef al SIE, după demisia lui Meleşcanu. Potrivit BEC, Partidul Dreptăţii Sociale va depune marţi  candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru Cotroceni.

22 sept. 2014, 13:57
TEODOR MELEŞCANU A DEMISIONAT de la conducerea SIE şi va candida la PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE.

Stimate Domnule Preşedinte, În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată

VĂ PROPUN

Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție”, se arată în scrisoarea transmisă de preşedintele Traian Băsescu. 

Cine îi ia locul lui Teodor Meleşcanu la SIE

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, a anunţat că Partidul Dreptăţii Sociale va depune marţi la BEC candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale.

Reprezentanţii Partidului Dreptăţii Sociale ne-au contactat şi ne-au spus că vin mâine dimineaţă (marţi – n.r.), la ora 10,00, cu candidatura domnului Meleşcanu’, a spus Muhuleţ, pentru Agerpres.

El a arătat că Teodor Meleşcanu nu a confirmat personal depunerea candidaturii, acest lucru fiind făcut doar de reprezentanţii Partidului Dreptăţii Sociale.

‘Domnul Meleşcanu nu ne-a confirmat el personal, decât Partidul Dreptăţii Sociale’, a precizat Muhuleţ.

Vineri, Meleşcanu declara că va face luni un anunţ cu privire la candidatura sa pentru Cotroceni.

Meleşcanu nu exclude CANDIDATURA la Preşedinţie: Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni o să dau un răspuns

Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni de dimineaţă o să vă dau un răspuns cu mare plăcere”, a spus Teodor Meleşcanu, întrebat dacă intenţionează să candideze la Preşedinţie.
 
Colonelul Mircea Dogaru a anunţat, în august, că va strângere semnături pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu la Preşedinţie. Dogaru a declarat pentru Gândul că „presupune” că mâine Teodor Meleşcanu îşi va depune candidatura la Preşedinţie ca independent.
 
Partidul Dreptăţii Sociale este formaţiunea înfiinţată în 2011 de foştii lideri PSD Octav Cozmâncă, Tudor Mohora şi Ion Sasu. Octav Cozmâncă a părăsit PSD din cauza disputelor cu Mircea Geoană. În prezent, PDS este condus de Ion Sasu, în calitate de preşedinte, şi Traian Rece, fost senator în perioada 2000-2004, în calitate de vicepreşedinte al partidului.