TEODOR MELEŞCANU: Aş accepta să fiu susţinut de ACL, dacă IOHANNIS ar fi declarat INCOMPATIBIL

Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţie, spune că ar accepta să fie susţinut de Alianţa Creştin Liberală (ACL), dacă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, nu ar mai putea candida, fiind declarat incompatibil de instanţă.

26 sept. 2014, 08:04
TEODOR MELEŞCANU: Aş accepta să fiu susţinut de ACL, dacă IOHANNIS ar fi declarat INCOMPATIBIL

Nu mă ascund deloc şi am spus-o încă de la depunerea dosarului de candidat la Biroul Electoral Central că eu concep această responsabilitate de preşedinte ca fiind o funcţie de reprezentare a intereselor tuturor românilor. Din acest punct de vedere, evident că nu am nici un fel de probleme, din contră, aş fi bucuros dacă aş putea contribui şi eu prin modestele mele posibilităţi la alegerea unui preşedinte care să fie sprijinit de partea de centru-dreapta„, a spus Teodor Meleşcanu la RFI. 

În opinia lui Meleşcanu, candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie este „şubrezită foarte mult” în prezent.

KLAUS IOHANNIS, judecat de Înalta Curte de Justiţie. Magistraţii au AMÂNAT procesul pentru 30 septembrie

Sigur că din păcate, la ora actuală, candidatul Alianţei Creştin Liberale are unele dificultăţi. Aici nu noi trebuie să ne pronunţăm, justiţia poate să-l declare incompatibil sau compatibil, dar chiar şi acest simplu fapt şubrezeşte foarte mult această candidatură, pentru că nu vreau să mă refer la ceilalţi competitori ca persoane. Dar din punct de vedere al candidaturii, este o candidatură care nu văd cum ar putea într-o bătălie cu reprezentantul socialiştilor, domnul Victor Ponta, să câştige”, a spus fostul şef SIE.

Întrebat dacă ar accepta să fie susţinut de ACL la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu a replicat: „Răspunsul este da şi aş fi chiar foarte satisfăcut de acest lucru, pentru că l-aş considera o decizie foarte înţeleaptă”.

Lăzăroiu: „E puţin probabil să avem un VERDICT până la alegeri în cazul IOHANNIS”. Scenariile post-electorale

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 30 septembrie dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.