Teodor Meleşcanu: Nu am fost nici ofiţer activ, nici acoperit, nici înainte, nici acum

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul independent la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că nu a fost niciodată ofiţer acoperit.

18 oct. 2014, 20:31
Teodor Meleşcanu: Nu am fost nici ofiţer activ, nici acoperit, nici înainte, nici acum

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Întrebat de moderatori dacă el este candidatul care a fost ofiţer acoperit, Teodor Meleşcanu a răspuns că, fiind de trei ori senator, candidatura sa a fost verificată de fiecare dată de diferite instituţii.

Este aberant, dacă eşti şef nu eşti acoperit. Nu am fost nici ofiţer activ, nici acoperit, nici descoperit, nici înainte, nici acuma, nici în viitor. Cred că v-am răspuns suficient, e clar. De altfel, am trei mandate de senator, de fiecare dată când mi-am depus candidatura a fost verificată şi de CNSAS, şi de toţi ceilalţi. Dacă era ceva aţi fi aflat demult’, a spus Meleşcanu, la TVR.

Teodor Meleşcanu a precizat că deşi calitatea sa de fost director al SIE îi conferă anumite atuuri, acestea nu pot fi valorificate în campania sa electorală.

TEODOR MELEŞCANU: Tema agentului acoperit s-a încheiat. Acest DELIR trebuie să înceteze

Evident, este unul din marile mele atuuri, numai că nu am ce să valorific în campanie electorală. Informaţiile Serviciului de Informaţii Externe sunt strict informaţii de politică externă’, a afirmat Meleşcanu, potrivit Agerpres.

Rugat să contribuie la clarificarea chestiunii legate de faptul că este benefic sau nu ca un viitor şef de stat să fi avut legături cu un serviciu secret, fostul director al SIE a răspuns că depinde de modul în care este folosită această calitate.

‘Dacă este folosită în campanie electorală împotriva unor competitori sau a altora, sau în politică, sau pentru crearea de false majorităţi prin soluţii imorale, cum se spune, acesta este un lucru rău. Dacă le foloseşte în interesul ţării este un lucru foarte bun după părerea mea’, a spus Meleşcanu.

El a menţionat că din poziţia pe care a ocupat-o până de curând nu avea cum să aibă informaţii despre dosarele care au fost făcute publice în ultima vreme şi care se leagă de numele unor persoane lansate în cursa prezidenţială.

Teodor Meleşcanu, RĂSPUNS la acuzaţiile lui Băsescu: Mi-a cerut lista acoperiţilor din Guvern de după ’90

‘Nu aveam de unde să am cunoştinţă despre dosarele care s-au deschis, dosarele sunt la Parchet, sunt în curs de elaborare, de cercetare, nu aveam de unde să am informaţii’, a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă i se pare o pură coincidenţă faptul că există, în prezent, în campanie electorală, multe procese televizate, candidatul independent la alegerile prezidenţiale a susţinut că este posibil ca acum să fi ajuns la maturitate dosarele.

‘S-ar putea foarte bine ca perioada campaniei electorale să fie foarte stimulativă pentru aceste dosare. S-ar putea la fel să fie un efort deosebit din partea justiţiei, pe care nu-l putem nega sau să considerăm că nu-l putem băga în seamă, faţă de ridicarea MCV – Mecanismul de Cooperare şi Verificare – privind România, care aşa, cum spuneaţi, are numeroase efecte, inclusiv admiterea în Schengen. Oricare din aceste lucruri poate să fie o explicaţie’, a afirmat Teodor Meleşcanu.