Teodor Meleşcanu, numit vicepreşedinte ALDE

ALDE a decis în ședința de luni numirea lui Teodor Meleșcanu în funcția de vicepreședinte al partidului, urmând ca acesta să se ocupe de problemele de politică externă și de cele de securitate națională, a anunțat copreședintele formațiunii Călin Popescu-Tăriceanu.

11 ian. 2016, 12:56
Teodor Meleşcanu, numit vicepreşedinte ALDE

„Astăzi am formalizat decizia referitoare la numirea domniei sale (n.r. Teodor Meleșcanu) în funcția de vicepreședinte. Va avea ca responsabilitate principală problemele de politică externă și problemele de securitate națională, în care are o experiență îndelungată. Eu cred că în politică este nevoie de probitate morală, dar și de competență profesională și pun accent pe acest lucru și pe această latură a personalității domnului Teodor Meleșcanu”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă, după ședința Comitetului de fuziune al ALDE, scrie Agerpres.

La rândul său, Teodor Meleșcanu a mulțumit pentru decizia luată și a asigurat că se va ocupa de problemele de care va fi responsabil „cu aceeași seriozitate și competență profesională”.

„Voi face ca, la nivelul ALDE, problemele de politică externă, de securitate și de apărare a României să fie abordate în mod profesionist, în interesul României, indiferent de Guvernul care este în funcție. În același timp, obligația pe care o avem de partid în opoziție este să acționăm și să atenționăm foarte clar orice derapaje care, din punctul nostru de vedere, nu răspund intereselor fundamentale ale țării„, a susținut Meleșcanu.