Teodor Meleşcanu rămâne preşedintele Senatului. CCR a amânat verdictul până după alegerile prezidenţiale

Curtea Constituţională a României a amânat pentru 27 noiembrie luarea unui decizii cu privire la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Sesizarea privind conflictul juridic de natură constituţională a fost făcută de 33 de senatori.

30 oct. 2019, 04:12
Teodor Meleşcanu rămâne preşedintele Senatului. CCR a amânat verdictul până după alegerile prezidenţiale

Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr.36/2019 pentru alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi. 

Dosarul a fost discutat în 16 octombrie, pronunţarea fiind amânată iniţial pentru 30 octombrie, apoi pentru 27 noiembrie. 

În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României.

„Am aflat rezultatul votului şi constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoştinţă că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la Curtea Constituţională şi îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să îşi depună semnăturile pe sesizarea Curţii pe care o vom pregăti imediat”, declara Tăriceanu, la scurt timp după aflarea rezultatului pentru preşedinţia Senatului.


loading...