Teodor Meleşcanu şi-a anunţat demisia: „Nu e nicio problemă”

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, afirmă că este "deschis" oricărei soluţii legale pentru funcţionarea Camerei Superioare a Parlamentului, după ce Curtea Constituţională a decis că alegerea sa în funcţie, în septembrie 2019, a fost neconstituţională.

01 feb. 2020, 16:32

„Vom vedea luni, la deschiderea sesiunii şi vom căuta să găsim cea mai bună soluţie pentru a depăşi o perioadă foarte grea pentru Senat, soluţie care să respecte toate prevederile legale. E adevărat că nu a fost încă publicată decizia Curţii şi nici motivarea. Va trebui să găsim modalităţile cele mai bune ca lucrurile să funcţioneze excelent. Trebuie să vedem pe lege. Eu sunt complet deschis”, a afirmat Meleşcanu sâmbătă, după ce a participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD.

Întrebat dacă e dispus să facă pasul înapoi prin demisie, Meleşcanu a spus: „Sigur, nu e nicio problemă. Eu nu fac niciodată pasul înapoi, fac într-o parte”.

Curtea Constituţională a României a stabilit, pe 22 ianuarie, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.