Teodorovici, despre plăţile din programul Start-Up Nation: Aţi încărcat artificial deficitul pe acest an

În acest an au fost efectuate către beneficiari doar 23 de plăţi a câte 200.000, în cadrul programului Start-Up Nation, iar restul, până la 600 milioane lei, sunt în conturile de tranzit ale instituţiilor partenere, au declarat vineri reprezentanţii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, în cadrul dezbaterilor comisiilor reunite de buget-finanţe. Această situaţie încarcă artificial deficitul la credite bugetare în acest an, a spus vineri senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici, în cadrul dezbaterilor.

15 dec. 2017, 12:42
Teodorovici, despre plăţile din programul Start-Up Nation: Aţi încărcat artificial deficitul pe acest an

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor.

În cadrul programului au fost efectuate în acest an doar 23 de plăţi a câte 200.000 de lei, potrivit reprezentanţilor ministerului. Pentru acest an, beneficiarii ar fi trebui să primească 600 milioane lei, a precizat Teodorovici.

”Aţi promis la începutul anului că vor fi plătite, până la finalul anului, 600 milioane lei beneficiarilor. Aţi încărcat artificial deficitul la credite bugetare pentru acest an, în mod voit sau prin neştiinţă”, a afirmat Teodorovici, citat de News.ro.

La finalul lunii octombrie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obţinând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la sută dintre ei fiind bărbaţi şi 45 la sută femei.