Teodorovici: Majorarea salariilor profesorilor depinde de execuţia bugetară la nouă luni de zile

Publicat: Joi, 17 Septembrie 2015 22:56 // Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2015 22:56 // Sursa: romaniatv.net

Majorarea salariilor profesorilor depinde de execuția bugetară la nouă luni de zile, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul discuțiilor avute cu sindicatele din Învățământ.

Foto: stradadebuzau.ro

"Trebuie să facem și noi un calcul estimativ, pentru a ști exact care este impactul aplicării acestei creșteri pe întregul sector bugetar. Acesta e primul pas. De asemenea, astăzi am spus foarte clar că este nevoie să știm execuția primelor nouă luni de zile ale acestui an, pentru a ști exact dacă până la final de an se poate, și dacă da, cu cât se poate aplica această majorare pentru Educație. A fost o primă discuție acum două zile, la Guvern, de 10% de la 1 decembrie, am spus noi, o devansare a ceea ce era scris în acordul încheiat pe educație din 2016, de 10%, adus mai devreme. De asemenea, titlurile executorii toate, ultima tranșă, a patra tranșă, să fie achitată în 2015. Au fost câteva propuneri din partea Guvernului. Pentru ce avem astăzi, ca și cifre, și ca estimare până la final de an, aceștia sunt posibili. Dacă execuția la nouă luni de zile arată ceva mai bine, înseamnă că mergem chiar mai mult", a spus Eugen Teodorovici.

Sorin Cîmpeanu: Salariile profesorilor ar putea fi majorate cu PESTE 10% de la 1 decembrie

Acesta a subliniat, totodată, că susține creșterea eficienței în orice sector al Economiei.

"Eu sunt pentru tot ce înseamnă creșterea eficienței, nu numai în Educație, și în orice sector al economiei. Au fost propuneri foarte bune făcute astăzi, și cred ca trebuie ținut cont, indiferent poate cât ar fi acel cost, pentru că trebuie să gândim pe termen lung, mai ales în Educație", a mai spus ministrul Finanțelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H