Teodorovici, reacţie dură după incidentul Dăncilă-Juncker: „Nu are cum să rămână fără urmări. Cineva trebuie să răspundă”

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a comentat, marți, în termeni duri incidentul de pe Aeroportul Otopeni, când premierul Dăncilă a ratat întâlnirea cu președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

18 sept. 2018, 09:00
Teodorovici, reacţie dură după incidentul Dăncilă-Juncker: „Nu are cum să rămână fără urmări. Cineva trebuie să răspundă”

„Trebuie verificat și văzut exact care au fost cauzele. Un astfel de incident, din punctul meu de vedere, nu are cum să rămână fără urmări. Nu poți pune doi oficiali într-o astfel de situație. Dacă cineva la nivel național a făcut intenționat sau chiar și din greșeală trebuie să răspundă”, a spus Teodorovici, prezent la summitul de la Cotroceni.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker se află de luni în România, unde participă la Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări.

Luni seara, premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, care trebuia să aibă loc pe Aeroportul Băneasa.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar și că ofițerii SPP au preluat coloana de la scara avionului și au plecat direct la hotel.

Surse au declarat că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport și că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.