Teorie ŞOCANTĂ. Omenirea, JUCĂRIA unei civilizaţii avansate. Este Universul SIMULAT pe computer?

Publicat: Sâmbătă, 08 August 2015 13:35 // Actualizat: Duminică, 09 August 2015 09:03 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de ştiinţă avansează o nouă teorie potrivit căreia lumea în care trăim este posibil să fie o simulare pe computer, iar tot ce vedem şi atingem să fi fost creat de roboţi geniali care folosesc umanitatea ca pe o jucărie în acest joc virtual.

Anul de referinţă când ar urma să se concretizeze această teorie ar fi, potrivit fizicienilor, 2050. Atunci, roboţii superinteligenţi vor stăpâni planeta.

Aceasta este teoria radicală avansată de-a lungul anilor de mai mulţi fizicieni, care pretind că lumea în care trăim este o lume creată virtual. Chiar dacă pare mai degrabă o farsă ştiinţifică, "argumentul simulaţiei" este luat în seamă cât se poate de serios de către fizicieni. Mai mult decât atât, ei susţin că ar avea şi dovezi ce confirmă cele afirmate.

De curând, Robert Lawrence Kuhn, scriitor şi gazda emisiunii de televiziune "Closer to Truth" (Mai aproape de adevăr) a detaliat această teorie într-un material prezentat pe Space.com. El a observat că, potrivit filosofului Nick Bostrom, de la Universitatea Oxford, scenariul de la "The Matrix" ar putea fi realitate, creierul uman nefiind stimulat de senzori artificiali, ci chiar de creierul nostru, care participă la simulare. "Ar putea fi un program de computer uriaş, care poate simula orice, inclusiv creierul uman, prin neuroni şi sinapse", afirmă Kuhn. El mai spune că legile noastre fizice ar fi programate tot de computere.

Citeşte şi Creierul uman: Mituri uluitoare - Ce este adevărat şi ce este fals

La rândul lui, Marvin Minsky, unul dintre fondatorii inteligenţei artificiale, susţine că este foarte greu să îţi dai seama dacă te afli într-o simulare de computer, iar Silas Beane, de la Universitatea din Bonn crede, ca şi Minsky, că sunt semne că trăim într-o lume simulată. El crede că simularea la un asemenea nivel este echivalentă, mai mult sau mai puţin, cu simularea Universului, potrivit Space.com.

Într-o asemenea simulare, legile Fizicii se suprapun peste o reţea "discretă", tridimensională, care avansează în timp şi impune o limită de energie particulelor, pentru ca aceasta să poată rezista şi funcţiona. Aceasta înseamnă că, dacă Universul, aşa cum îl cunoaştem noi, ar fi de fapt o simulare pe computer, ar trebui să aibă o breşă de energie în spectrul particulelor. Este ceea ce se întâmplă în cazul energiei razelor cosmice - limita (teoretică) superioară a energiei razelor cosmice, Greisen–Zatsepin–Kuzmin (GZK). Particulele de înaltă energie interacţionează cu microundele cosmice şi pierd din energia lor pe măsură ce se deplasează pe distanţe mari.

Citeşte şi Un miliardar rus investeşte 100 de milioane de dolari în descoperirea vieţii inteligente extraterestre

Problema existenţei reale a omenirii şi Universului i-a preocupat şi pe filosofi. Primele menţiuni despre această chestiune se regăsesc la Platon, în "Republica" (aproximativ anul 360 î.Hr). Este o lucrare influentă de filozofie și de teorie politică, probabil și cea mai cunoscută lucrare a lui, în care, în Alegoria Peşterii, descrie existenţa iluzorie ar fi condusă de cele mai nebănuite fiinţe. 

Platon sugerează în lucrarea sa că singura modalitate de a percepe lumea reală ar fi studiul aprofundat al Matematicii şi Geometriei, ştiinţe cu ajutorul cărora ar putea fi înţeleasă adevărata natură a lumii.

Filosoful francez, Rene Descartes, a studiat şi el această problemă. Filosofia lui a gravitat în jurul ideii că nimic din ceea ce percepem cu simţurile noastre nu este neapărat şi adevărat. Percepţia lui filosofică despre omenire şi Univers a dus la celebrul dicton: "Cuget, deci exist!"...

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 aug 13:29
Răspunde | Votează email 0 email
Bebe
Pace!
Ne straduim sa intelegem ceva din articolul dumneavoastra.
Cine este autorul/colaboratorii? Revista unde articolul poate fi citit integral?
Multumim.
12 aug 09:31
Răspunde | Votează email 0 email
Gheorghe
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:
[email protected]
10 aug 20:37
Răspunde | Votează email -1 email
sorin
Oportunitatea celor care vor bani repede! Mai este doar putin! Suntem deja in plina dezvoltare si cautam oameni ambitiosi care vor sa castige bani imediat, cu o munca extrem de interesanta! Noi vrem sa ne extindem si mai mult, asa ca locul dvs este aici, in echipa noastra, daca vreti un viitor mai bun si rezolvarea urgenta a problemelor financiare. Solicitati imediat detalii la adresa de email: [email protected]
10 aug 08:57
Votează email 0 email
...„Cuget, deci exist!”… Nu rata Sursa: romaniatv.net ...
09 aug 17:44
Răspunde | Votează email 1 email
Mihai
Astia s-au uitat de prea multe ori la Matrix.
09 aug 15:08
Răspunde | Votează email -1 email
Ana
Oferim lucru pe internet. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la email [email protected]
09 aug 12:28
Răspunde | Votează email 1 email
Gigi Crucitu'
Voi cei de la ralitatea sigur traiti intr-o realitate artificiala si deformata. Creata de ghita. Da' aveti o sansa sa va reveniti. Daca intra ghita la racoare
09 aug 00:57
Răspunde | Votează email 0 email
Elena
Ai un vis si o dorinta mistuitoare,dar nu ai suficiente resurse financiare????????Atunci nu mai sta pe ganduri si trimite-mi mesaj cu textul ¨INFO¨ pe adresa de email : [email protected]
Nu-ti promit ca fac o magie sa-ti implinesc visul,dar iti pot deschide noi orizonturi,iar daca esti serios,hotarat si perseverent,visul tau va deveni realitate!!! In plus oferim instruire gratuita!!!
09 aug 00:01
Răspunde | Votează email -1 email
MARIA
ASA SE INTAMPLA CAND IA OMUL TEPE.
08 aug 18:08
Răspunde | Votează email 0 email
ilidia
" Teoria" nu e tocmi noua."Tema" a fost dezvoltata intr-o carte SF inca de acum vre-o 30 de ani de un autor roman. Amatorii de SF sigur isi amintesc autorul si cartea.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H