Terapia cu RAŢE îl aduce în faţa justiţiei pe un VETERAN al războiului din Irak

Darin Welker, un militar rănit grav la spate în 2005 în Irak, afirmă că raţele pe care le deţine îl ajută să se îngrijească fizic şi mental. El urmează să apară în faţa justiţiei în cursul acestei săptămâni pentru deţinerea ilegală a celor 14 raţe.

21 iul. 2014, 20:33
Terapia cu RAŢE îl aduce în faţa justiţiei pe un VETERAN al războiului din Irak

Primăria oraşului West Lafayette din statul Ohio (SUA) a interzis în 2010 locuitorilor săi să deţină păsări şi orice alt animal de fermă, relatează, luni, 20minutes.fr,citată de Agerpres.

Darin Welker, care riscă o amendă de 150 de dolari şi confiscarea animalelor, susţine că păsările îl ajută să se trateze. După ce a fost grav rănit la spate în Irak, bărbatul este depresiv şi suferă de sindrom de stres post-traumatic, scrie cotidianul local Coshocton Tribune.

Fostul militar afirmă în cotidian că are o scrisoare de la ministerul foştilor combatanţi, în care se recomandă păstrarea raţelor. Ministerul i-a plătit în 2012 operaţia la spate, dar nu şi cheltuielile de recuperare, arată Welker. El a cumpărat raţele în luna martie, după ce a auzit despre acest tip de terapie.

Citeşte şi Veteranii de război şi-au aruncat medaliile în sediul NATO VIDEO

Să ai grijă de raţe este o terapie şi fizică, şi mentală‘, a spus el în cotidianul local. Le hrăneşte şi se ocupă de ele şi acest lucru îl ajută în plan fizic, iar faptul că îşi petrece o parte a timpului cu păsările sau se uită cum se distrează între ele îl ajută din punct de vedere mental, susţine el. Pe aceste considerente îşi va baza miercuri apărarea la tribunal, inspirându-se poate din păţania altei locuitoare a localităţii West Laffayette, Mary Smith.

Femeia, care avea un porc, a prezentat anul trecut o scrisoare de la medic în care se spunea că animalul o ajuta pe ea în terapia împotriva scoliozei şi pe fiica ei, în tratamentul împotriva spina bifida (malformaţie a coloanei vertebrale). Consiliul municipal a aprobat atunci o modificare a legii care accepta un porc în cazul în care un doctor apreciază că acesta are virtuţi terapeutice, încheie 20minutes.fr.