TERAPIE GRATUITĂ pentru copiii cu autism VIDEO

Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016 17:23 // Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2016 17:38 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de părinţi care trăiesc zilnic o dramă au primit încă o şansă pentru a-şi ajuta micuţii. 25 de copii cu autism din România vor primi servicii de recuperare gratuite într-un centru realizat cu fonduri elveţiene. Autismul este un diagnostic mult mai întâlnit în lume decât cancerul, diabetul sau sindromul Down.

Peste 70.000 de copii din România suferă de autism. Pentru toţi există o singură scăpare: şedinţe zilnice de terapie specială. În cazul lor terapia nu începe şi nu se termină în cabinetul psihologului. Ea trebuie să continue permanent acasă, implicarea părinţilor fiind extrem de importantă.

Orele de terapie sunt foarte importante. De cele mai multe ori, unul dintre părinţi este nevoit să renunţe la locul de muncă, pentru a se dedica programului special necesar copilul. Radu face terapie de o lună, iar rezultatele deja au început să apară.

Citeşte şi Terapie revoluţionară cu bambus pentru copiii diagnosticaţi cu autism, ADHD, sindrom Down sau retard

"În primul rând a început să imite şase animale, arată diferite părţi ale corpului, a început chiar să verbalizeze. Spune cap, mama, tata şi acest lucru deja de două săptămâni", a spus o mămică.

Doar în Bucureşti sunt sute de copii care au nevoie de terapie. Pentru 25 din ei s-a deschis încă un centru în care vor primi terapie gratuită, cu ajutorul a 10 specialişti.

"Povestea din spatele centrului este de fapt povestea unui băieţel care a fost diagnosticat cu autism în urmă cu 7 ani. Este vorba de Mălin, băieţelul meu. Vorbim de 25 de copii care în centrul "Mălin" primesc zilnic terapie 1 la 1, terapie intensivă", a declarat Bololoi Daniela, preşedinte HelpAutism.

Intervenţia specializată în astfel de cazuri este de durată, iar costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii: 6.000 de lei lunar.

Citeşte şi Cinci semne de autism pe care părinţii ar trebui să le ştie

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autism centru autism copii autism sănătate terapie autism video
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mai 10:58
...costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii: 6.000 de lei lunar   Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/terapie-gratuita-pentru-copiii-cu-autism-video_293200.html#ixzz495QHuMLk   ...
18 mai 17:37
...cu autism din România vor primi servicii de recuperare gratuite într-un centru realizat cu fonduri elveţiene. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
18 mai 17:36
... Zeci de părinţi care trăiesc zilnic o dramă au primit încă o şansă pentru a-şi...
18 mai 17:28
...servicii de recuperare gratuite într-un centru realizat cu fonduri elveţiene. Citește mai departe… Citeste mai departe: TERAPIE GRATUITĂ pentru copiii cu autism VIDEO ...
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H