Terapii BIZARE pentru întreţinerea pielii: Terapia cu urină sau cu excremente de pasăre

Terapiile pentru întreţinerea pielii sunt din ce în ce mai diversificate. Cosmeticienii au început să foloseasă tot felul de alimente, substanţe şi chiar animale pentru a satisface dorinţele femeilor de a arăta veşnic tinere.

18 iul. 2013, 09:01
Terapii BIZARE pentru întreţinerea pielii: Terapia cu urină sau cu excremente de pasăre

Dacă japonezii au inventat de curând tratamentul facial cu melci, de-a lungul timpului alte tratamente bizare au luat naştere din imaginaţia specialiştilor.

1. Terapia cu urină

Acest gen de tratament presupune utilizarea propriei urine pentru a vindeca pielea. Urina conţine 95% apă şi 2,5% uree, restul de 2,5 procente reprezentând o combinaţie de sare, diverse minerale, enzime şi hormoni care au substanţe nutritive esenţiale. Când este aplicată pe piele cu o cârpă curată şi umedă, urina poate curăţa tenul de psoriazis, eczemă şi acnee, scrie descopera.ro.

2. Tratament facial Gheişa cu excremente de pasăre

Se spune că gheişele foloseau excrementele privighetoarei şi mai ales cele ale păsării japoneze Cettia diphone pentru a-şi curăţa feţele. Excrementele de privighetoare conţin cantităţi mari de uree bogată în azot şi guanină (un aminoacid care poate fi utilizat în aplicarea produselor cosmetice). Ureea din excrementele păsării ajută pielea să reţină umiditatea, în timp ce guanina crează un efect de strălucire şi catifelare.

3. Tratament vampir

Acest tratament implică obţinerea sângelui de la nivelul braţului şi introducerea lui în pielea de pe faţă. Înainte de a aplica sângele pe faţă, un medic aplică un dispozitiv dotat cu micro-ace pe pielea clientului. Se presupune că acest tratament vindecă rănile şi stimulează producţia de colagen prin asigurarea unui număr suficient de trombocite.

Acest tratament este în mare vogă printre vedetele de la Hollywood. Kim Kardashian se numără printre ele.