REGULI pentru terasele din Centrul Vechi: program până la 4 dimineaţa, mobilier din plastic INTERZIS

Terasele sezoniere din Centrul Vechi vor funcţiona până la ora patru dimineaţa. Aceasta este una dintre prevederile care se regăsesc în Regulamentul privind funcţionarea teraselor din Centrul Istoric, care va fi dezbătut luni în şedinţa CGMB. În plus, proprietarii localurilor sunt obligaţi să respecte o serie de reguli, covoarele din materiale plastice şi mobilierul din plastic fiind interzise.

21 feb. 2013, 11:53
REGULI pentru terasele din Centrul Vechi: program până la 4 dimineaţa, mobilier din plastic INTERZIS

Primarul General, Sorin Oprescu, va supune, luni, Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobarea „Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din perimetrul Centrului Istoric”.

Regulamentul a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, perioadă în care societatea civilă a fost invitată să-şi exprime opiniile şi să emită propuneri cu privire la condiţiile de funcţionare a teraselor din Centrul Vechi.

În acest timp, primarul Sorin Oprescu s-a întâlnit şi cu patronii teraselor din Centrul Vechi pentru a lua în considerare şi propunerile acestora.

Noul regulament prevede ca terasele să fie închise la ora patru dimineaţa, moment în care comercianţii trebuie să-şi strângă mobilierul stradal pentru a permite curăţarea străzilor.

De asemenea, proprietarii localurilor trebuie să respecte o serie de reguli clare în ceea ce priveşte suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţa cetăţenilor şi a imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Spre exemplu, umbrelele trebuie să respecte cromatica alb-beige, seturile de mobilier dintr-un local trebuie să fie identice şi fără culori stridente, iar amplasarea cortinelor împotriva vântului şi a ploii sunt strict interzise, se arată în regulament.

În plus, sunt interzise covoarele din materiale plastice şi mobilierul de terasă pliant şi cel din plastic. 

Muzica live este permisă fără amplificarea sunetului şi cu respectarea normelor de ordine şi linişte publică. 

De asemenea, nu vom mai vedea pe străzile din Centrul Vechi automate de vânzare, instalaţii frigorifice, vitrine de prezentare a produselor, televizoare, ecarne LCD şi video-proiectoare.

Prepararea în aer liber a produselor alimentare de orice fel este, de asemenea, interzisă în noul regulament.

VEZI AICI  Proiectul de hotărâre privind aprobarea „Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din perimetrul Centrului Istoric.