Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID. Propunerea PSD, susţinută de Orban: „Să se poată dispune această măsură”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, luni, că este de acord cu propunerea prin care poliţiştii să poată dispună suspendarea activităţii localurilor în cazul în care acestea încalcă în mod repetat măsurile anti-COVID.

08 mart. 2021, 15:48
Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID. Propunerea PSD, susţinută de Orban: „Să se poată dispune această măsură”

Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID. Este vorba de propunere iniţiată de PSD, pe care Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat că o susţine.

„E o propunere ca să se modifice un act normativ, o ordonanţă care e în dezbaterea Senatului astfel încât să se permită suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul restaurantelor sau altor activităţi în cazul în care în mod repetat nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PNL a precizat că modificarea legii ar permite poliţiştilor să dispună suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul localurilor care încalcă în repetate rânduri măsurile anti-COVID.

„Această posibilitate există astăzi şi pentru emitenţii autorizaţiilor de funcţionare care sunt primarii. Această modificare ar presupune ca nu doar primarii, ci şi instituţiile care au atribuţii de control, în special Poliţia, să poată să emită această decizie, după controale în care se constată că în mod repetat o societate nu a respectat normele de protecţie sanitară, să se poată dispune această măsură”, a precizat Orban.

Amendamentul PSD a fost respins în Comisia de Apărare a Senatului. Proiectul de află la Senat, în calitate de primă cameră sezizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Citeşte şi: Guvernul vrea restricţii mai dure în România. Circulaţia pe timp de noapte, interzisă mai devreme decât în prezent

Totodată, Guvernul ia în calcul schimbarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte, în contextul creşterii numărului de noi infecţii cu COVID-19. Autorităţile ar urma să modifice ora de la care se aplică restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, au precizat surse guvernamentale.

Guvernul vrea restricţii mai dure în România în contextul creşterii numărului de cazuri COVID-19. Circulaţia în afara locuinţei ar putea fi interzisă începând cu ora 22, în loc de ora 23, cum este în prezent. Astfel, va fi modificată şi ora până la care pot funcţiona terasele şi restaurantele, după cum susţin sursele citate de Digi24.

Este alertă în sistemul sanitar din România. Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în ultimele zile. Locurile la ATI se ocupa din ce in ce mai repede, în unele oraşe nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Medicii avertizează că valul 3 al pandemiei a lovit şi România. Rata de infectare a ajuns luni la aproape 22%.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 8 martie 2021. Cel mai mare număr de cazuri noi COVID într-o zi de weekend din ultimele două luni. Bucureştiul aproape iese din scenariul roşu