Teren de casă lângă Bucureşti cu 7 euro metrul pătrat. Cum a afectat criza financiară piaţa terenurilor

Piaţa terenurilor este tot în aşteptare, în sensul că numărul tranzacţiilor nu a crescut simţitor. Terenurile nu au mai scăzut la preţ în această primă parte a anului, ba din contră, potrivit specialiştilor în domeniu, ar mai fi crescut. Nu cu foarte mult.

08 iun. 2015, 08:52
Teren de casă lângă Bucureşti cu 7 euro metrul pătrat. Cum a afectat criza financiară piaţa terenurilor

Segmentul terenurilor nu a fost ocolit de criza financiară care şi-a făcut apariţia pe teritoriul României. În perioada de boom imobiliar preţurile la terenuri creşteau de la zi la zi, ba chiar de la oră la oră, odată cu schimbarea proprietarului, samsarului. După anul 2008 piaţa nu numai că s-a liniştit, ba chiar a îngheţat, rarele tranzacţii mai fiind încheiate de proprietarii care au fost de acord să vândă în pierdere celor care vroiau să îşi construiască o casă. 

Citeşte şi Casă la curte cu 20.000 de euro, în Bucureşti. Cât a ieftinit criza financiară casele pe pământ

Astfel, după 7 ani de criză, terenuri pe care se cereau sute multe de euro pe metrul pătrat, la marginea Bucureştiului, au ajuns să coste acum câteva zeci de euro. 

Spre exemplu, în oraşul Popeşti Leordeni, aflat la 10 kilometri de Capitală, cel mai ieftin teren costă în jur de 25 de euro metrul pătrat. Terenul este unul în suprafaţă mai mare, dar poate fi parcelat pentru casă. „Oferta de vanzare Danubiana, Popesti-Leordeni, teren constructii intravilan, cu o suprafata de 6600 mp, deschidere 33 ml, amplasat intravilan. Este racordat la curent electric, apa, si are in apropiere transport public, lac, padure, constructii, magazine, restaurant, parcari, depozite”, scrie proprietarul în anunţ.

În oraţul Pantelimon, care este situat la 12 kilometri de Bucureşti, metrul pătrat de teren intravilan se vinde începând tot de la 25 de euro. Terenul are un front stradal de 24 de metri, o suprafaţă totală de 580 de metri pătraţi, iar proprietarul specifică în anunţ că terenul beneficiază de curent şi utiliţi în zonă.

Citeşte şi Care este cea mai convenabilă variantă de casă. Din fier, lemn sau cărămidă şi beton

În oraşul Voluntari terenurile pot cumpărate cu mai puţin de 25 de euro metrul pătrat. Localizat la 10 Kilometri depărtare de Bucureşti, cel mai ieftin teren pentru construcţia unei case costă aproape 20 de euro metrul părtrat. Terenul are, potrivit anunţului o suprafaţă totală de 717 metri pătraţi, iar preţul total se ridică la 14000 de euro. Cu aceşti bani, în perioada boom-ului imobiliar se cumpăra un loc de parcare într-un ansamblu rezidenţial. 

În comuna Fundeni, care se regăseşte la 27 de kilometri de Bucureşti, poate fi cumpărat teren pentru casă şi cu 7 euro metrul pătrat.Cum a afectat criza financiară  „Proprietar, vand 982mp, D=20ml (20,04×49,01), dreptunghiular, suprafata dreapta, intravilan, cadastru, intabulare, trasat (delimitat), stalp curent la teren, 70m de la DJ 301 si 15 km de Cora Pantelimon, situat pe strada Marului”, scrie proprietarul în anunţ

„Analizele arată o pronunțată tendință de creștere a interesului pentru terenuri în ultimele 12 luni. Studiul ia în calcul atât volumul căutărilor pe acest segment, cât și sumele solicitate pentru loturi pretabile pentru construcții în marile orașe și principalele localități limitrofe. Cu o singură excepție, prețurile medii fie s-au menținut relativ stabile, fie au avut o evoluție clar ascendentă. În zonele mărginașe ale celor șase centre urbane, valorile de pornire pentru terenuri se situează sub pragul de 50 de euro pe metru pătrat (inclusiv în preajma Capitalei)”, informează imobiliare.ro.