Teribila profeţie de la Fatima: „Rusia va pedepsi lumea”

Cele trei secrete de la Fatima reprezintă o serie de viziuni și profeții care ar fi avut loc în urma apariției Fecioarei Maria în fața a trei tineri păstori portughezi, pe 13 mai 1917.

29 mart. 2022, 09:13
Teribila profeţie de la Fatima: „Rusia va pedepsi lumea”

Profeţie Fatima despre Rusia. Potrivit interpretării catolice oficiale, cele trei secrete implică descrierea iadului, Primul Război Mondial și al Doilea Război Mondial și încercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea. Dacă pentru primele două secrete, Lucia Santos, unul dintre cei trei copii cărora li s-a revelat Sfânta Fecioară, a primit acceptul să le dezvăluie, al treilea secret nu trebuia dezvăluit înaintea anului 1960.

Motivul pentru care papalitatea nu a dorit dezvăluirea celui de-al „Treilea Secret de la Fatima”

Al treilea secret de la Fatima, păstrat ascuns de aproape 100 de ani, face referire la Rusia. „Rusia va pedepsi lumea„, dezvăluie surse apropiate Vaticanului.

Vaticanul nu a permis, însă, dezvăluirea celui de-„Al treilea secret de la Fatima” nici după anul 1960 din motive „strategice”. Biserica Catolică a făcut tot posibilul să țină sub cel mai mare secret această profeție, papii vorbind de foarte puține ori despre acest lucru. Pentru a nu-l dezvălui, călugăriţa Lucia a fost sechestrată în incinta mânăstirii carmelite din Coimbra, Portugalia, unde şi-a petrecut ultima perioadă a vieţii, iar după moartea ei, chilia i-a fost sigilată.

Singurul prelat pontif care a vorbit deschis despre această profeție este Papa Ioan Paul al ll-lea. Acesta a spus că profeția conține lucruri apocaliptice pe care lumea nu ar fi bine să le cunoască.

Citeste si Profeţia Sfântului Iona din Odessa despre războiul din Ucraina: „Războiul va începe cu o țară mică, mai mică decât Rusia. Și acesta va fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial”

Într-un interviu pentru revista Stimme des Glaubens, Papa Ioan Paul al ll-ea a vorbit despre acest mare secret. ”Ceea ce urmează să vă spun ar trebui să fie de ajuns pentru toţi creştinii. Dacă există un mesaj în care este scris că oceanele vor inunda suprafeţe întregi de uscat şi că milioane de oameni vor muri. Este de la sine înţeles că nu este de dorit să se publice un astfel de text”, a spus prelatul.

În timpul apariţiilor de la Fatima, Fecioara Maria a cerut consacrarea Rusiei către Inima Sa Neprihănită

În 2015, a fost făcut public un text cu cel de-„Al treilea secret de la Fatima”. Mesajul face trimitere la al treilea război mondial și la puterea nimicitoare a Rusiei.

Acest Secret este împărțit în trei părți distincte, iar sora Lucia, cu aprobarea episcopului ei, a dezvăluit primele două părți în 1941. A treia parte a fost scrisă între 2 ianuarie și 9 ianuarie 1944, sub ascultarea sfântă față de episcopul ei și după ce Fecioara de la Fatima i-a apărut surorii Lucia confirmând că într-adevăr Dumnezeu dorea ca a treia parte a Secretului să fie acum scrisă. (Această a treia parte a Secretului este denumită în mod obișnuit Al Treilea Secret). Papa și episcopul de Leiria l-au putut citi imediat”, scrie beforeitsnews.com

În timpul aparițiilor din 13 iulie 1917 la Fatima, în Portugalia, Fecioara Maria a cerut consacrarea Rusiei către Inima Sa Neprihănită, afirmând, potrivit celor trei copii care au avut viziunile, că în cazul în care această cerință nu ar fi îndeplinită, Rusia avea să-și răspândească ”erorile pretutindeni în lume, promovând războaie și persecuții ale Bisericii. Cei buni vor fi martirizați, Sfântul Părinte va avea mult de suferit, iar diferite națiuni vor fi distruse”.

Citeste si  Profeţia evreiască veche de 400 de ani care a cutremurat omenirea: Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus

După aparițiile de la Fatima, au avut loc diferite acte de consacrare la Inima Neprihănită a Mariei, scrie Vatican News

În contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, vineri, 25 martie 2022, Papa Francisc a consacrat Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Mariei. Ceremonia a avut loc în bazilica San Pietro, iar în aceeași zi, gestul consacrării a fost săvârșit la sanctuarul marian din Fatima, în Portugalia, de cardinalul Konrad Krajewski.

Actul consacrării a mai fost săvârșit de papii Pius al XII-lea, Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea. Astfel, Papa Pius al XII-lea i-a consacrat lumea întreagă în 31 octombrie 1942, iar în 7 iulie 1952, prin scrisoarea apostolică ”Sacro vergente anno”, a consacrat popoarele Rusiei la Inima Neprihănită.

Sfântul Paul al VI-lea, în 21 noiembrie 1964, a reînnoit consacrarea Rusiei la Inima Neprihănită a Mariei în prezența Părinților participanți la Conciliul Vatican II. Sfântul Ioan Paul al II-lea a pregătit o rugăciune pentru ceea ce a numit ”Actul de încredințare” care s-a făcut în bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma în 7 iunie 1981, un gest explicitat ulterior chiar la Fatima, în 13 mai 1982, în timpul Anului Sfânt al Răscumpărării. Succesiv, în 25 martie 1984, Suveranul Pontif,  în unire spirituală cu toți episcopii din lume, a încredințat toate popoarele Inimii Neprihănite a Mariei.