Termenul de ridicare a voucherelor de vaccinare, prelungit de la 60 de zile la 6 luni. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a anunţat că termenul de ridicare a voucherelor de vaccinare a fost prelungit de la 60 de zile la 6 luni. Măsura a fost luată după ce mai multe centre din ţară au semnalat lipsa tichetelor.

03 nov. 2021, 20:16
Termenul de ridicare a voucherelor de vaccinare, prelungit de la 60 de zile la 6 luni. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Termenul de ridicare a voucherelor de vaccinare a fost prelungit de la 60 de zile la 6 luni, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii. În luna octombrie, bugetul pentru aceste tichete a fost suplimentat cu 13,8 milioane de lei.

Termenul de ridicare a voucherelor de vaccinare, prelungit de la 60 de zile la 6 luni

”Ministerul Sănătăţii a prelungit termenul de ridicare de la centrele de vaccinare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele cu schema completă de vaccinare de la 60 de zile la 6 luni, printr-un Ordin al ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi EXCLUSIV | Oamenii care s-au vaccinat anti-COVID în Bucureşti nu mai primesc tichete de 100 de lei. DSP acuză Ministerul Sănătăţii că i-a alocat o sumă de aproape şase ori mai mică decât necesarul pentru vouchere

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată pentru continuarea activităţii de vaccinare în condiţii optime, dar şi din cauza apariţiei unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populaţie.

Reamintim că în luna septembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a stabilit metodologia de acordare a alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform acesteia, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

”În luna octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat suplimentarea fondurilor pentru achiziţia tichetelor de masă cu suma de 13,8 milioane de lei”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

În 27 octombrie, premierul interimar Florin Cîţu anunţa că va fi suplimentat bugetul pentru acordarea voucherelor pentru peroanele care se vaccinează.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că persoanele care s-au vaccinat în cadrul maratonului din Capitală nu au primit aceste vouchere.

Între timp, în tot mai multe centre din ţară autorităţile anunţă că nu mai există vouchere pentru cei care s-au vaccinat.

Citeşte şi Bulgaria oferă vouchere de 10 euro pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19. Unde pot fi folosite tichetele