Teroare în București. Invazie de șerpi într-un cartier din Capitală (FOTO)

Un cartier din București s-a transformat într-un peisaj sălbatic. Imagini din jungla urbană au ajuns virale pe internet. 

03 iun. 2022, 09:29

Mai multe reptile dau târcoale într-un cartier din București. Primele imagini cu șerpii care pun în pericol viața oamenilor au fost publicate deja în social media.

„E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (n.r. – scara 5 ) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locuitor al Sectorului 3, pe un grup de Facebook.

„Șarpele-vedetă” are aproximativ 1 metru lungime. După apariția imaginilor pe internet, unii bucureșteni s-au arătat siderați, îngrijorați pentru propria viață. Internauții susțin că reptilele au scăpat dintr-un muzeu sau de la circ.

Alții au făcut glume, în timp ce o parte au încredere că șerpii ar fi „buni gospodari”.

„Nu e veninos, cu ce vă deranjează? Vă scapă de șobolanii care poartă boli”, a comentat un cetățean.

„O căuta și el pe șerpoaica de la etajul 2″, a comentat un bucureștean mai glumeț.

În general, șerpii din țara noastră nu sunt veninoși, cu excepția viperelor, care trăiesc predominant în zona montană.

 

Probleme grave pentru Nicușor Dan

 

Pe lângă șerpi, Nicușor Dan mai are de rezolvat probleme de infrastructură. Cele 100 de noi tramvaie din Bucureşti au costat 200 de milioane de euro, dar, pentru că sunt prea mari, Municipalitatea trebuie să cheltuie alţi bani pentru modificarea mai multor staţii de pe traseul liniei 41. Vorbim de aproape două milioane de euro pentru finanţarea lucrărilor de reconfigurare a peroanelor care trebuie coborâţe, dar şi lungite.

În ciuda mandatului pentru care este aspru contestat, fostul userist are în plan să mai candideze o dată, în 2024.

„Eu îmi doresc asta. Depinde, să vedem ce îşi doresc bucureştenii. (…) Pentru moment, eu am un mandat şi încerc să optimizez timpul meu şi al colegilor, astfel încât să realizăm cât mai multe din lucrurile pe care ni le-am propus. (…) În acest moment, sunt susţinut de o alianţă locală la Bucureşti USR-PNL-PMP, cu care (…) relaţia o consider foarte corectă”, a declarat primarul la interviurile DIGI 24.