Teroare în Germania. După carnagiul de la Hamburg, luare de ostatici la Karlsruhe

Sute de agenţi ai poliţiei germane au fost mobilizaţi în oraşul Karlsruhe, unde există informaţii că un individ a luat ostatice mai multe persoane într-o farmacie, afirmă surse citate de presa germană. La Hamburg, un bărbat a ucis patru bărbaţi, două femei şi un copil nenăscut, după care s-a sinucis cu un Heckler & Koch P30 deţinut legal, ca trăgător de elită.

10 mart. 2023, 21:34
Teroare în Germania. După carnagiul de la Hamburg, luare de ostatici la Karlsruhe

UPDATE: Poliția din Germania anunță că a arestat un suspect în luarea de ostatici, după ce forțele de ordine au pătruns în clădire. Într-un comunicat difuzat în comun cu direcția de procurori, poliția a precizat că persoanele luate ostatice nu au fost rănite.
Sute de agenţi ai poliţiei germane au fost mobilizaţi în oraşul Karlsruhe, unde există informaţii că un individ a luat ostatice mai multe persoane într-o farmacie, afirmă surse citate de presa din Germania.

Incidentul are loc în centrul oraşului Karlsruhe, conform site-ului T-online.de. Poliţia încearcă să afle motivul agresorului, dar a transmis că nu există niciun risc general pentru populaţie.

Atentat sângeros, un ministru printre răniţi: Cel puţin 10 morţi la un prim bilanţ, a fost carnagiu

Potrivit publicaţiei Bild, nu este clar câte persoane sunt ţinute ostatice în farmacie. În zonă a fost instituit un perimetru de securitate şi autorităţile încearcă să obţină eliberarea ostaticilor prin negocieri.

Incidentul din Germania intervine după atacul armat produs joi seară în Hamburg, soldat cu opt morţi. Poliţia din Hamburg a primit, în urmă cu două luni, informaţii anonime despre starea sănătăţii mentale a atacatorului care a ucis joi, la Hamburg, şapte persoane la un centru al Martorilor lui Iehova, însă acesta a convins-o să nu-i ia arma, relatează The Guardian.

Poliţia din Germania a primit în ianuarie o scrisoare ai cărei autori anonimi îşi exprimau îngrijorarea cu privire la starea sănătăţii mentale a lui Philipp F, în vârstă de 35 de ani, şi cu privire la faptul că acesta a cumprat muniţie, însă poliţiştii nu au găsit niciun motiv de îngrijorare după ce l-au vizitat luna trecută.

El a ucis joi patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani şi un bebeluş nenăscut într-un atac armat, în care a rănit alte opt persoane, dintre care patru grav.

Atentat terorist. Bomba a fost detonată de un motociclist sinucigaş

Atacatorul s-a sinucis cu propria armă, în timp ce poliţişti încercau să-l convingă să se predea, după ce l-au urmărit la primul etaj al imobilului cu trei etaje în care a comis atacul, în apropierea centrului oraşului.

”El este un fost membru al Martorilor lui Iehova care a părăsit comunittaea de bunăvoie în urmă cu un an şi junmătate, aparent nu în relaţii bune”, a declarat şeful securităţii Hamburgului, Thomas Radszuweit.

 


Suspectul deţinea un permis de portarmă în calitate de trăgător de elită şi deţinea legal un pistol de tip Heckler & Koch P30.

El a fost vizitat în februarie de poliţie, în urma scrisorii anonime, în care se sugera că acest consultant în afaceri suferea de tulburări mentale.

Într-o vizită ulterioară, Philipp F i-a convins pe poliţişti că nu exista niciun motiv de îngrijorare.

Şeful Poliţiei din Hamburg, Ralf Martin Meyer, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că nu exista niciun temei legal în vederea reţinerii armei lui Philipp F.

Senatorul din Hamburg însărcinat cu Afaceri Interne Andy Grote a deplâns ”un act oribil. N-am mai avut un atac în masă de această amploare. este cea mai gravă crimă din istoria recentă a oraşului nostru”.