Teroare în Londra: Un taxi a intrat în trecătorii de pe Covent Garden: Un pieton prins sub autoturism

Un taxi a ieşit de pe o strada principală din centrul Londrei şi a intrat în trecători aflaţi în zonă pietonală, miercuri seară. În urma accidentului, un pieton a rămas captiv sub autoturism, starea lui fiind gravă, fiind înregistrate cel puţin patru persoane rănite.

01 nov. 2017, 17:48

Incidentul s-a produs în jurul orei 17.00 (ora locală, n.r.), autoturismul intrând într-o mulţime de trecători aflaţi în zona de shopping din Covent Garden.

Cel puţin patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, în urma incidentului rutier produs în centrul Londrei.

Oficiali ai poliţiei londoneze descriu incidentul ca fiind unul „serios”, însă nu sunt indicii care ar duce spre un act terorist. Şoferul a fost reţinut de poliţia metropolitană.

Poliţia este la locul incidentului produs în zona Covent Garden, unde mai mulţi pietoni au fost loviţi de un vehicul pe strada Southampton. Nu există indicii că ar fi un act terorist„, informează Scotland Yard.

Fotografiile realizate la scurt timp după incident arată cum autoturismul s-a oprit lângă o zonă cu lucrări în asfalt.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţă pentru a oferi ajutor persoanelor rănite în urma accidentului.

Incidentul creează panică în condiţiile atacului terorist petrecut cu o zi înainte în New York. O camionetă închiriată de un uzbek în vârstă de 29 de ani a intrat pe contrasens pe o pistă de biciclişti din Manhattan, ulterior intrând în coliziune cu un autobuz de şcoală. În urma atacului premeditat, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 11 persoane sunt rănite.