TEROARE la Londra. Imagini ÎNFIORĂTOARE. Poliţiştii trec peste cadavre urmărindu-i pe JIHADIŞTI FOTO VIDEO

Peste 2.000 de trupe ale Poliţiei Metropolitane au intervenit la Londra, în centrul capitalei britanice, pentru a împiedica un atac al teroriştilor din gruparea jihadistă Stat Islamic, care a comis, recent, atacuri şi în Europa.

02 dec. 2015, 10:33

Trupe special antrenate, înarmate cu arme automate de tip AK47, bombe şi centuri cu explozibili de tipul celor folosite de către terorişti în comiterea atacurilor de tip kamikaze, au luat cu asalt centrul Londrei, inclusiv un mall frecventat de foarte multă lume.

Teroriştii au pătruns în mall-ul din centrul capitalei londoneze, unde au împuşcat mortal şi au rănit zeci de persoane. Poliţia a intervenit pentru a-i prinde pe teroriştii care făceau parte din gruparea jihadistă Stat Islamic.

Din fericire, acesta nu a fost un atac real al jihadiştilor la Londra, ci o simulare la care au participat Poliţia Metropolitană şi divizia antiteroristă. Acţiunea urmăreşte să îi pregăteacă pe cetăţeni londonezi în cazul  unui eventual atac al jihadiştilor în „inima” Londrei.

Citeşte şi Terorişti afiliaţi grupării Stat Islamic, prinşi de autorităţile din Italia şi Kosovo

În rolul „teroriştilor” din această simulare s-au aflat poliţişti antitero şi instructori de trageri. Pentru cel al „victimelor” s-au folosit manechine.

Peste 2.000 de ofiţeri ale diviziei antiteroriste a Poliţiei Metropolitane au luat parte la o simularea unui atac terorist în centrul Londrei. Autorităţile londoneze au solicitat ca aceste exerciţii să se organizeze săptămânal în capitala britancă. În simulări vor fi implicaţi inclusiv paramedicii şi pompierii.

Citeşte şi Atac terorist împotriva reginei Elisabeta a Marii Britanii, dejucat de poliţie

Poliţia Metropolitană a ţinut să precizeze că exerciţiul face parte dintr-un program anual de astfel de antrenamente care au fost făcute cu câteva luni înainte de atacurile teroriste din Paris şi de dezbaterile privind eventuale lovituri aeriene asupra Siriei, relatează dailymail.co.uk.

Atacurile din noiembrie, asupra teatrului Bataklan, a stadionului de fotbal şi a restaurantelor şi barurilor din Franţa, soldate cu moartea a 130 de persoane şi rănirea a 368 i-a determinat pe poliţiştii britanici să îşi adapteze tehnicile de luptă şi contracarare a eventualelor atacuri teroriste la noile realităţi.