Terorista britanică Samantha Lewthwaite, supranumită „văduva albă”, ucisă de rebeli în estul Ucrainei

Islamista britanică de origine irlandeză Samantha Lewthwaite, supranumită "văduva albă", suspectată de implicare în atacul de la mallului din Nairobi (Kenya), dată în căutare prin Interpol, ar fi fost ucisă de rebelii proruşi în confruntările din estul Ucrainei, relatează media rusă, citând agenţia de presă a rebelilor proruşi 'Novorossia'.

13 nov. 2014, 13:19
Terorista britanică Samantha Lewthwaite, supranumită „văduva albă”, ucisă de rebeli în estul Ucrainei

Terorista britanică Samantha Lewthwaite, supranumită „văduva albă” ar fi fost ucisă de rebeli în estul Ucrainei.

Irlandeza (30 de ani) ar fi luptat de partea voluntarilor ucraineni – potrivit unor surse, în batalionul ‘Donbas’, conform altora, în batalionul ‘Aydar’ – şi ar fi fost ucisă de un lunetist.

Potrivit agenţiei ‘Novorossia’, terorista ar fi fost eliminată cu aproximativ două luni în urmă, în apropiere de localitatea Debalţevo, important nod de transporturi între regiunile Doneţk şi Lugansk, controlat de trupele ucrainene.

Samantha Lewthwaite, văduva unuia dintre autorii atentatului sinucigaş comis la Londra în 2005, ar fi fost ucisă de un lunetist, voluntar venit din Rusia ca să lupte de partea rebelilor proruşi.

Islamista britanică este suspectată de implicare în atacurile comise în centrul comercial din Westgate (Nairobi) de membri ai miliţiilor somaleze Al-Shebab, soldat cu 67 de morţi.

Un reprezentant al Ministerului britanic de Externe a declarat miercuri că autorităţile de la Londra au luat cunoştinţă de aceste zvonuri şi în prezent verifică dacă acestea corespund sau nu realităţii, potrivit Daily Mail.