Teroriştii de la Bruxelles intenţionau să atace Franţa, însă s-au reorientat din cauza anchetei care avansa

Obiectivul celulei teroriste de la Bruxelles era să atace din nou Franţa, însă membrii acesteia au luat decizia, în regim de urgenţă, de a lansa atacuri în capitala belgiană, a informat Parchetul federal, la puţin timp după arestarea unuia dintre suspecţii-cheie, Mohamed Abrini.

10 apr. 2016, 11:44
Teroriştii de la Bruxelles intenţionau să atace Franţa, însă s-au reorientat din cauza anchetei care avansa

„Parchetul federal confirmă că (…) obiectivul celulei teroriste era de a ataca din nou Franţa şi că membrii ei au a fost luaţi prin surprindere de ancheta care avansa cu paşi repezi, şi astfel, au decis în grabă să atace Bruxellesul”, informează instituţia într-un comunicat, citat de Le Figaro, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Turcia: Trei persoane au fost rănite într-o explozie la Istanbul

Mohamed Abrini, deja inculpat în dosarul atentatelor de la Paris, a fost de asemenea inculpat pentru „crime teroriste” şi „participare la activităţile unui grup terorist „, în legătură cu atacurile de pe 22 martie din capitala belgiană, a comunicat Parchetul belgian. Abrini a recunoscut că este „bărbatul cu pălărie”, surprins, în înregistrări video, în compania a doi atacatori sinucigaşi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles pe data de 22 martie.