Teroriştii somalezi au atacat Hotelul Ambassador din Mogadishu. Doi parlamentari, printre persoanele ucise

Miliţiile somaleze Al-Shabaab au atacat, joi, hotelul Ambassador din Mogadishu, unde se aflau şi doi parlamentari care au murit în acest atac.

02 iun. 2016, 10:35
Teroriştii somalezi au atacat Hotelul Ambassador din Mogadishu. Doi parlamentari, printre persoanele ucise

Schimburi de focuri au izbucnit în hotelul Ambassador, după ce miliţiile Al-Shabaab au deschis focul asupra hotelului de lux din Mogadishu. În timpul atacului asupra hotelului din capitala somaleză, cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa, între care şi doi parlamentari somalezi, iar 55 au fost rănite. 

Gruparea Al-Shabaab este o grupare care luptă împotriva guvernului somalez şi este afiliată la gruparea teroristă Al-Qaida. Al-Shabaab a revendicat atacul de miercuri, de la hotel. Joi, după o zi de la atac, se auzeau focuri sporadice.

Citeşte şi Combatanţi ai grupării Al-Shabaab, ucişi în lovituri aeriene americane în Somalia

„Până acum, putem confirma moartea a 16 persoane, majoritatea fiind civili şi rănirea a 55 de persoane”, a declarat un ofiţer de poliţie, Nur Mohamed, agenţiei Reuters. El a mai precizat că s-au luat măsuri de siguranţă la hotel, mai ales în zona acoperişului pe unde s-ar putea strecura terorişti, iar forţele de securitate se află între etajele 1 şi 4 ale hotelului, iar forţele guvernamentale au blocat accesul pe principalele rute din apropierea hotelului.