„Teroristul de la Christchurch îşi va petrece tot restul vieţii singur, într-o celulă”. Anunţul ministrului de externe al Noii Zeelande

Winston Peters, ministrul de externe al Noii Zeelende, a declarat cu ocazia unei vizite pe care o efectuează în Turcia, că Brenton Tarrant, teroristul de la Christchurch, va sta singur în celulă pentru tot restul vieţii.

22 mart. 2019, 07:10
„Teroristul de la Christchurch îşi va petrece tot restul vieţii singur, într-o celulă”. Anunţul ministrului de externe al Noii Zeelande

Winston Peters participă la o reuniune de urgenţă a Organizaţiei Cooperării Islamice (OIC), care are loc la Istanbul, pe tema atacurilor de săptămâna trecută, din Noua Zeelandă, şi lupta împotriva islamofobiei. Printre participanţi se numără, pe lângă Peters, ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, dar şi secretarul general al OIC Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen. De asemenea, preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan este aşteptat că ţină un discurs, la ora locală 11.00 (ora 10.00, ora României).

Vineri se împlineşte exact o săptămână de la masacrul din moscheile Al Noor şi Linwood, din Christchurch, soldat cu moartea a 50 de persoane de religie musulmană. Printre victime s-au numărat şi patru copii.

În acest context, vice-premierul şi ministrul de externe al Noii Zeelande, Winston Peters, a declarat: „Suntem o țară care acordă o mare importanță libertății credinței religioase. Atacul asupra musulmanilor este un atac asupra tuturor. Teroristul îşi va petrece restul vieţii singur, într-o celulă„.